luni, 25 mai 2015

 Facebook Messenger, apeluri video gratis in 18 tari. Pe cand si in Romania?
Facebook Messenger, apeluri video gratis in 18 tari. Pe cand si in Romania? Facebook Messenger, serviciul de mesagerie instant al acestei retele de socializare, permite, incepand de marti, efectuarea de apeluri video gratuite.
O pictograma reprezentand o micuta camera video a aparut marti in ferestrele de dialog ale serviciului Facebook Messenger, informeaza Le Figaro.
Dupa ce a introdus anul trecut in functiile sale posibilitatea realizarii de apeluri audio, serviciul de mesagerie instant al retelei Facebook ofera utilizatorilor sai si posibilitatea de a efectua apeluri video.
Aceasta functie a fost lansata marti in 18 tari, pentru utilizatorii care folosesc dispozitive mobile cu sisteme de operare Android si iOS.
O functie video exista deja pe versiunea web a retelei Facebook inca din 2011. Ea a fost lansata in parteneriat cu Skype, insa aceasta cooperare a fost oprita dupa ce Facebook a inceput sa isi foloseasca propria tehnologie, in 2013.
Prin aceasta noua functie, Facebook Messenger va face o concurenta directa serviciului Skype, a carui activitate se bazeaza tocmai pe realizarea de apeluri video gratuite.
Functia nu este deocamdata disponibila pentru utilizatorii din Romania. Potrivit blogului oficial al companiei Facebook, noul serviciu a fost introdus in tarile urmatoare: Belgia, Canada, Croatia, Danemarca, Franta, Grecia, Irlanda, Laos, Lituania, Mexic, Norvegia, Oman, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Statele Unite si Uruguay. Managerii companiei americane spun ca noua functie va fi introdusa si in alte tari si teritorii in lunile viitoare.
Cu 600 de milioane de utilizatori activi in fiecare luna - dublu fata de utilizatorii de Skype -, Facebook Messenger detine o baza uriasa de clienti potentiali. Intrucat utilizatorii pot sa foloseasca aplicatia si pe PC, utilizand site-ul messenger.com sau o extensie pentru Google Chrome, Facebook Messenger ar putea sa "fure" o parte importanta din utilizatorii de Skype si nu doar pentru dispozitivele mobile.
Reteaua de socializare Facebook spera sa obtina cu noua functie acelasi succes pe care l-a avut si cu apelurile audio. La un an dupa lansarea lor pe plan mondial, aceste conversatii reprezinta 10% din apelurile efectuate pe dispozitivele mobile, pe internet. Pentru a continua aceasta strategie, Facebook testeaza in Statele Unite aplicatia Hello, care administreaza apelurile in locul aplicatiei "Telephone" a sistemului Android.

Autor: Ziare.com
Sursa: www.ziare.com  Miercuri, 29 Aprilie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu