vineri, 22 mai 2015

Descifrează înţelesurile ascunse în numele tău!
Descifrează înţelesurile ascunse în numele tău! Teoria conform căreia numele ne este predestinat și are o influenţă puternică asupra vieţii noastre este tot mai des analizată de sociologi. Surprinzător, rezultatele ultimelor studii arată că numele îi determină pe unii dintre noi să aleagă o anumită meserie, să rămână burlaci pe viaţă sau să intre în politică… Află ce semnificaţii ascunse are numele tău și cum îl poţi analiza singură!
Încă de la primele pagini din Biblie, unde numele lui Abram s-a preschimbat în Abraham (tatăl celor mulţi), numele a jucat un rol important în definirea personalităţii umane și a destinului fiecărui individ în parte. Este celebru cazul pictorului Salvador Dali care a primit numele fratelui său mai mare, mort la vârsta de numai 2 luni. Părinţii i-au dat numele Salvador în speranţa că vor ajuta sufletul micuţului dispărut prematur să trăiască prin fratele său. Pictorul a fost tot timpul comparat cu fratele său, din primele zile de viaţă, ceea ce l-a marcat profund. A fost de mic un spirit revoltat, care vedea și făcea toate lucrurile pe dos…”Vreau să demonstrez că nu sunt fratele mort, ci acela viu!” avea să declare Salvador mai târziu. Dar tocmai spiritul acesta de revoltă l-a ajutat să devină un geniu al picturii și să revoluţioneze universul artelor. Interesant este și numele politicienei americane Hillary Clinton, botezată după Sir Edmund Hillary, primul alpinist care a cucerit Everestul. Cariera ei politică poate fi comparată cu ascensiunea plină de obstacole și riscuri a celebrului alpinist.
Numele, amprenta alegerilor de mai târziu
Sociologii americani au încercat să găsească o paralelă între numele pe care le purtăm și cariera pe care o alegem, numele companiei la care lucrăm sau chiar numele soţilor. Din cercetările lor se arată, spre exemplu, că numele Dennis este destul de răspândit printre dentiști (dentist în eng.), poate din cauza faptului că cele două cuvinte se pronunţă aproape la fel. În mii de cazuri, s-a observat că soţii au nume aproape similare, ceea ce ne face să credem că numele a avut și el un rol în ”dragostea la prima vedere”. Interesant este și un studiu din America Latină, în care se precizează că fetele cu numele Maria se căsătoresc mai târziu decât altele, poate din cauza faptului că numele lor este asociat cu Fecioara Maria. În concepţia sociologilor japonezi, numele scurte, melodioase și simple par să fie destinate indivizilor norocoși și puternici, în timp ce numele mai lungi, exotice sau greu de pronunţat sunt asociate cu personalităţile dificile, oscilante și ascunse.
Iată cum îţi poţi analiza singură numele, în funcţie de semnificaţia literelor
Pronunţă tare și răspicat numele de botez și notează literele care se repetă sau literele pe care cade accentul. Acestea sunt cele mai importante sunete din numele tău, iar ele te vor ajuta să înţelegi semnficaţia lui ascunsă. Literele aflate în imediata lor vecinătate conturează tabloul personalităţii, iar litera finală semnifică latura ta mai puţin cunoscută de ceilalţi.
Literele acţiunii: A, C, D, G, R, S, T, V
Realism, luciditate, spirit analitic și practic, obiectivitate, simţul măsurii și inteligenţă ascuţită.
Literele emoţiilor: E, I, L, O, Ș, U, Z
Dispoziţie schimbătoare, emotivitate, sensibilitate, instabilitate emoţională, potenţial creator.
Literele intuiţiei: B, H, J, M, Ţ, W
Intuiţie ieșită din comun, inteligenţă deosebită bazată pe presentiment, receptivi la factorii iraţionali precum senzaţiile și emoţiile.
Literele pasivităţii: F, N, K, P, X, Y
Spirite ordonate, prevăzătoare, muncitoare și calculate; se bazează pe planuri și proiecte, imprevizibilul le dă viaţa peste cap și suferă dacă nu deţin controlul.

Autor: Libertatea penrtu femei
Sursa: www.libertateapentrufemei.ro  Duminica, 17 Mai 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu