duminică, 5 aprilie 2015

7 străini, afiliaţi ideilor Al-Qaeda şi Statul Islamic, au fost expulzaţi din România

statul-islamic-hepta
România a declarat indezirabili 7 străini acuzaţi de recrutarea de membri pentru Statul Islamic şi Al-Qaeda şi de propagarea ideilor radicale în România.
Curtea de Apel Bucureşti i-a declarat indezirabili la cererea Serviciului Român de Informaţii.
Curtea de Apel Bucureşti a dispus declararea ca persoană indezirabilă în România a unui cetăţean tunisian, pentru o perioadă de 10 ani.
Urmare a monitorizării şi a complexului de măsuri derulate de către SRI începând din anul 2013, s-a stabilit că cetăţeanul tunisian, aflat în România în calitate de student, desfăşura activităţi care, potrivit legii, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.
Concret, cetățeanul tunisian a parcurs un proces accelerat de radicalizare, ca urmare a influenţei unor conaţionali cu opţiuni ideologice extremiste şi prin accesarea sistematică în mediul online a unor materiale de propagandă în favoarea unor entităţi teroriste sau lideri ai acestora.
Pe acest fond, acesta a dezvoltat o atitudine de susţinere deschisă faţă de o grupare teroristă, afişându-se în public cu însemnele organizaţiei, manifestând inclusiv dorinţa de a deveni martir pentru cauza organizaţiei menţionate.
Riscurile de securitate au fost amplificate ca urmare a demersurilor constante de atragere de noi adepţi (cetățeni străini şi români) şi de coagulare a unui grup, precum şi radicalizarea şi determinarea membrilor acestuia de a participa la acțiuni de luptă în favoarea unei grupări teroriste la care era afiliat ideologic.
Pe timpul şederii în România, cetăţeanul tunisian a menţinut legături cu membri ai unor organizaţii teroriste, aflaţi în exteriorul ţării noastre.
Urmare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, cetăţeanul tunisian a fost reţinut şi luat în custodie publică cu sprijinul MAI – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional.
Alţi şase cetăţeni străini au fost declaraţi indezirabili, pe 31 martie, de Curtea de Apel, dintre care cinci pentru o perioadă de şapte ani şi unul pentru o perioadă de trei ani.
Grupul de cetăţeni străini, aflaţi în România în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu capital străin, a fost monitorizat de SRI începând cu anul 2013.
Logo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu