sâmbătă, 28 februarie 2015

Monica Luisa Macovei își lansează partidul pe 1 martie. Zece motive pentru care România nu are nevoie de Macovei

Procuroarea Monica Macovei la colt de strada dupa alegeri Nov 2014 - afis electoral
Lansat cu surle și trâmbițe – unde altundeva decât pe Facebook – Monica Luisa Macovei își lansează partidul politic, bazându-se pe succesul relativ de la alegerile prezidențiale. Susținută de Lucian Mândrută, Adrian Papahagi și alții, Macovei înființează un partid încă fără nume pe care îl numește “[…] un pas mai departe, asa cum am promis la finalul campaniei prezidentiale din 2014: nasterea unui al treilea pol politic in Romania, fara baroni, fara finantari murdare. Suntem o forta uriasa de schimbare, pentru ca noi credem in mod autentic in libertate, dreptate si schimbare”.
În afară de ONGiștii și feibuciștii doamnei Macovei, greața românilor de politică este mare. Este și mai mare greața față de noile partide politice înființate tot de oameni vechi, care anunță în permanență schimbarea pe modelul revoluției culturale comuniste perpetue. Dacă încă nu sunteți convinși că Macovei și al ei partid merită să ajungă la coșul de gunoi al politicii și istoriei, vă dăm noi 10 (zece) motive:
1)  Monica Luisa Macovei vine să dea un suflu nou politicii românești din negura comunistă. Macovei nu doar că a fost procuroare în triștii ani 1980, dar este fiica colonelului Vasile Gherghescu, fost instructor la secția militară pe probleme de justiției a CC a PCR. Un pedigree imaculat.
2) Este fondatoarea juridică a asociației Accept, promotoare a drepturilor minorității homosexuale în România, organizație care instigă permanent împotriva valorilor morale tradiționale și a ortodoxiei.
3) Ajunge europarlamentar în 2009 pe listele PD-L, probabil cel mai corupt partid din România. Susținătoare ferventă a președintelui Băsescu denigrează România și pe majoritatea românilor în Parlamentul European susținând că referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui este lovitură de stat. În 2013 a și candidat la șefia PDL.
4) Macovei a avut o campanie la prezidențială cu ilegalități, după cum constată Autoritatea Electorală Permanentă. Europarlamentarul a fost sancţionat cu amendă între 5.000 lei şi 25.000 lei şi cu confiscarea sumelor care au făcut obiectul încălcării legii finanţării partidelor şi campaniilor electorale. În tot acest timp susținea corectitudinea, anticorupția și alte valori morale înalte.
5)  Macovei a susținut scoaterea religiei din școli în septembrie 2014. Acest lucru s-a și întâmplat după o decizie halucinantă a Curții Constituționale, organism ai cărui membri sunt numiți pe criterii politice.
6) În timpul sângeroasei mineriade din 1990, procurorul Macovei declara că manifestanții mutilați de militari și polițiști la unitatea de la Măgurele stăteau liniștiți și scriau declarații la mese. A încercat să acopere violențele comandate de Iliescu împotriva manifestanților din Piața Universității.
7) Arhiva SIPA, o mărturie a corupției din sistemul judiciar și de justiție din România, a fost făcută nevăzută în timpul mandatului de ministru al Monicăi Macovei. Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie (SIPA) din Ministerul Justiţiei a fost desființat de Macovei în 2005 și apoi trimis la topit de către Catălin Predoiu în 2012.
8) Luis Monica Macovei se laudă că a înființat DNA, dar a blocat activitatea acesteia cu privire la corupția din PDL. DNA a fost de fapt înființată pe vremea lui Adrian Năstase sub denumirea de PNA. DNA a început să își facă treaba doar după ce Băsescu nu a mai fost președinte, dovadă că PDL și liderii săi, inclusiv Macovei, au blocat dosarele pe timpul mandatului lui Traian Băsescu.
9) Arhanghel al anticorupției și justiției,  Inspectia Judiciara a constatat ca independenta procurorilor a fost afectata de declaratiile facute de Monica Macovei în 2014, conform carora premierul Victor Ponta, procurorul-sef al Romaniei si sotia acestuia au pus presiune pe procurori pentru ridicarea sechestrului la rafinaria Petrotel Ploiesti.
10) Monica Macovei reprezintă, cel mai probabil însă e imposibil de demonstrat acest lucru, interese străine. Aceasta face parte din diferite organizații finanțate din străinătate, pe filieră soroșistă  sau americană:
  • Platforma pentru Memorie și Conștiință Europeană, membru Board of Trustees (din 2012);
  • Consiliul European pentru Relații Externe, membru (din 2012);
  • Societatea Academică Română, membru în Senat (din 2011);
  • Academia Europeană Yuste, Spania, membru (din 2008);
  • Universitatea Central Europeană, membru Board of Trustees (din 2007);
  • Grupul pentru Dialog Social, România, membru (din 2007);
  • Transparency International România, membru fondator (din 1999);
  • Eisenhower Exchange Fellowships, SUA, fellow(din 1997);
  • Baroul București (din 1997);
  • Salzburg Seminar, Austria, fellow (din 1994);
  • Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), membru (din 1997);
  • Eisenhower Exchange Fellowships, USA, fellow (din 1997);
  • European Series, British Council, fellow (din 1999);
  • INTERIGHTS, Bordul International, membru (din 2000);
F-O
Logo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu