luni, 9 februarie 2015

INCOME. Fiscul extinde proiectul de verificare a marilor averi. Vicepreşedintele ANAF: Au fost selectate în jur de 4.800 de persoane

de S.T.   •   07 Feb 2015   •   14:41 Comenteaza
Vicepreşedintele ANAF, Florin Tunaru, a vorbit, sâmbătă, la "Income", despre acţiunile de verificare a marilor averi.

ANAF va beneficia de noi servicii teritoriale, pe lângă cel din Bucureşti, care vor contribui la verificarea mai multor persoane cu averi însemnate, a asigurat Florin Tunaru.

Totodată, vicepreşedintele ANAF a declarat că Fiscul va extinde proiectul de verificare a marilor averi, iar bogăţiile altor 4.800 de români vor fi luate la bani mărunţi.

"Acest proiect a fost iniţiat încă din anul 2011 cu asistenţă tehnică de la Fondul Monetar Internaţional. Chiar şi în această perioadă avem experţi din partea FMI care sunt prezenţi în România. Dorim să extidem acest proiect. El a fost iniţiat la nivelul unui număr de 400 de persoane fizice care au fost selectate pe baza unor criterii de risc şi vrem să-l extindem la nivel naţional, prin înfiinţarea de structuri teritoriale la nivelul fiecărei direcţii regionale teritoriale", a spus Florin Tunaru.

"Pentru extinderea acestui proiect s-au stabilit anumite criterii. (...) Au fost selectate în jur de 4.800 de persoane. Avem alocaţi 120 de inspectori în afară de cei care sunt la momentul acesta în unitatea centrală", a mai spus vicepreşedintele ANAF.

Potrivit ANAF, de când au fost intensificate acţiunile de verificare a marilor averi, gradul de colectare a datoriilor către stat a crescut semnificativ.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu