miercuri, 11 februarie 2015

DNA face curăţenie printre baronii UDMR. Viktor Orban protejează infractorii maghiari din Ardeal

Ionut-Tene-Editorial-39
După 25 de ani de când UDMR şi baronii verzi maghiari fac ce vor şi ce ilegalităţi doresc în România, în sfârşit DNA face curăţenie printre aceşti infractori care de mult trebuiau să înfunde puşcăria, în primul rând pentru acţiunile lor iredentiste, revizioniste şi provocatoare în Ardeal. Pe rând încep să cadă capete: Laszlo Borbely e anchetat pentru matrapazlâcuri cu licitaţii. DNA a cerut din nou Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale în cazul fostului ministru Laszlo Borbely. Procurorii îl acuză pe Borbely de trafic de influenţă. Din intercepări, reiese cum şi-a renovat casele Laslzo Borbely cu materiale achitate de oamenii de afaceri interesaţi să obţină contracte publice cu Apele Române. Conform interceptărilor de la dosar, casa lui Laszlo Borbely a fost renovată şi utilată gratis pe banii unei firme din Negreşti Oaş. În schimbul, Borbely urma să intervină pe lângă funcţionari din Administraţia Naţională „Apele Române” pentru a le facilita obţinerea unor licitaţii. Un alt infractor, deputatul UDMR Marko Attila Gabor, nepotul fostului vice-premier Marko Bella este protejat de Guvernul de la Budapesta chiar prin persoana lui Viktor Orban, conform declarației avocatului acestuia. Marko Attila Gabor a fost condamanat la trei ani cu suspendare într-un dosar de retrocedări ilegale și este urmărit penal în dosarul Alinei Bica. Camera Deputaților a avizat în luna decembrie arestarea preventivă a deputatului, la cererea DNA, însă Marko Attila Gabor a fugit din țară chiar în ziua când colegii săi au dat aviz pozitiv pentru arestare, fiind plasat sub protecţia personală a premierului Viktor Orban.
Un complet de cinci judecători i-a respins luni apelul lui Mate Andras Levente și a menținut o decizie din 30 iunie 2014 luată de un alt complet de judecată, prin care deputatul a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare. Decizia instanței este definitivă. Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări depuse de Agenția Națională de Integritate în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că și-ar fi angajat ilegal soția, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 — 1 ianuarie 2011, la biroul său parlamentar. În baza contractului de muncă încheiat, soția deputatului UDMR a încasat suma de 5.508 lei.Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia şi fiul în biroul parlamentar, aceştia obţinând, în baza contractelor încheiate, peste 56.000 de lei. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 3 octombrie 2006 – 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea, la biroul lui parlamentar, a fiului său, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său. Soţia şi fiul lui Kerekes Karoly ar fi realizat, în baza acestor contracte, un folos material în cuantum total de 56.663 de lei, sume plătite din bugetul Camerei Deputaţilor, precizau procurorii, în actul de sesizare a instanţei.
E momentul ca România să-şi asume din nou suveranitatea în Ardeal, după 25 de ani în care iredentiştii şi revizioniştii de la UDMR au făcut tot ce au vrut împotriva statului român şi au furat fără să fie perturbaţi de nimeni. E de apreciat efortul DNA de a introduce legalitatea în rândurile UDMR, o formaţiune de baroni penali, care îşi exploatează la propriu electoratul. De asemenea, a sosit vremea ca premierul Ungariei Viktor Orban să fie tras la răspundere de către autorităţile statului român pentru favorizarea infractorului internaţional Attila Marko. Pentru protejarea infractorului, Viktor Orban trebuie dat pe mâna Interpolului sau Europolului, iar acesta să fie declarat persona non-grata în România pentru instigare la acte de corupţie pe teritoriul ţării noastre. Poate aşa vom asista la reţinerea de către poliţia română a premierului Ungariei, în timp ce-şi debitează ura, veninul şi inepţiile la şcoala de vară de la Sovata, care trebuie închisă pe veci.
Ionuţ Ţene
Logo

deputatul-marko-attila-urmarit-penal-pentru-abuz-in-serviciu-in-dosarul-retrocedarilor-ilegale-citeste-comunicatul-dna-18497437

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu