luni, 12 ianuarie 2015

Punctul de Întâlnire: Procurorul general al României cere dosarele în care apare Traian Băsescu

de G.S.   •   11 Ian 2015   •   20:30 Comenteaza
Punctul de Întâlnire: Procurorul general al României cere dosarele în care apare Traian Băsescu 416
Foto: VideoNews
Realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor, a explicat, în ediţia de duminică, că procurorul general al României a cerut o evidenţă cu toate dosarele în care apare numele fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. 
 
În context, senatorul PSD Şerban Nicolae a explicat că ar trebui să urmeze o avalanşă de verificări, dar nu în sensul răzbunării, ci în sensul elucidării unor suspiciuni legate de un fost şef de stat. 
 
"Eu cred că ar trebui să urmeze o avalanşă de verificări, nu în sensul răzbunrăii. Aduceţi-vă aminte că Traian Băsescu spunea într-o şedinţă de guvern că unii dintre ei au căzut pe tehnică. Asta însemnând că unii membrii ai guvernului erau ascultaţi la telefon. Şi fraza domnului Băsescu însemna să aibă grijă ce vorbesc la telefon. Au mai fost şi ameninţările, cum a fost episodul cu "nu e bine, domnule chestor". Sunt chestiuni care trebuie cercetate, chiar şi în interesul lui Traian Băsescu", a explicat Nicolae. 
 
Social-democratul a explicat şi că pot exista imixtiuni ale fostului preşedinte în justiţie.
 
"Funcţia prezidenţială nu presupune acces la informaţii din dosare penale, pentru că imixtiunea ar putea duce la obstrucţionarea justiţiei. Atunci când a spus, în şedinţă de Guvern, că "unii au căzut pe tehnică", avea informaţii despre mandatele de interceptare emise. Nu mai era vorba de probe. În plus, nu s-a concretizat nimic. Să fi spus că a fost informat de structuri de specialitate ale statului că un ministru ar fi fost implicat în fapte penale. Ce se va întâmpla, rămâne să vedem. Dar toate trebuie clarificate, indiferent care e soluţia. 
 
În final, senatorul a subliniat că un stat de drept are nevoie să rezolve aceste situaţii. 
 
"Nu este o chestiune de răzbunare, să îl vedem principial pe domnul Băsescu arestat sau judecat. Nu este o chestiune de meci personal, trebuie clarificate nişte fapte penale care planează asupra fostului preşedinte al ţării. O societate democratică, un stat de drept, nu poate funcţiona fără aceste lămuriri. Şi chiar Traian Băsescu ar trebui să fie interesat direct de aceste soluţii."
http://www.antena3.ro/
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu