luni, 5 ianuarie 2015

Alertă în Franţa. Încă o centrală nucleară, survolată de avioane fără pilot

de D.D.   •   05 Ian 2015   •   08:36 Comenteaza
Alertă în Franţa. Încă o centrală nucleară, survolată de avioane fără pilot 407
Foto: green.blogs.nytimes.com
Zborurile misterioase deasupra centralelor nucleare din Franţa, care s-au intensificat în această toamnă, au reapărut în acest weekend. Autorităţile franceze au reperat mai multe aeronave suspecte, probabil avioane fără pilot, sâmbătă, la un complex atomic din estul ţării, relatează AFP.

Agenţii săi de securitate ai centralei Nogent-sur-Seine, din provincia Champagne, au observat cu o zi înainte "două obiecte zburătoare survolând rezerva funciară din zona centralei". Jandarmeria a fost alertată ulterior.
   
Franţa deţine al doilea parc nuclear din lume, cu 58 de reactoare repartizate în 19 centrale.
   
În lunile octombrie şi noiembrie, 18 zboruri au fost detectate deasupra sau în apropierea diferitor instalaţii, unele simultan, acreditând ipoteza unei acţiuni coordonte de către persoane ale căror identitate şi motivaţii rămân o enigmă.
   
Cazul a relansat dezbaterea asupra securităţii instalaţiilor nucleare din Franţa, Guvernul dând asigurări că nu există nicio temere, în timp ce Greenpeace, care dă asigurări că nu are nimic de-a face cu aceste operaţiuni, acuză autorităţile că "minimalizează" pericolul.
   
Survolarea centralelor nucleare este interzisă pe o rază de cinci kilometri şi la altitudinea de 1.000 de metri în jurul instalaţiilor.
   
Spaţiul aerian deasupra centralelor nucleare este supravegheat de aviaţia militară, în urma unui acord cu EDF. Toate cele 58 de reactoare ale Franţei sunt exploatate de EDF.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu