joi, 11 decembrie 2014

Studiul ULUITOR care arată ce se petrece în corpul tău. "Nici nu bănuiam că omul este capabil de aşa ceva"

de O.P.   •   11 Dec 2014   •   09:42 Comenteaza
Studiul ULUITOR care arată ce se petrece în corpul tău. "Nici nu bănuiam că omul este capabil de aşa ceva" 442
Trupul uman este, fără îndoială, o mașinărie complicată, dar foarte bine pusă la punct. Vă oferim mai jos câteva exemple de acțiuni pe care acesta le face, fără ca noi să fi avut habar de ele.

Rinichii gustă, la propriu, urina pentru a depista toxinele. Receptorii gustului nu se află doar la nivelul feței. În ultima decadă, oamenii de știință au descoperit, chiar și spre surpriza lor, că aceste celule specializate în descoperirea gustului se află în țesuturile diferitelor organe, printre care și rinichii, splina, inima, căile respiratorii și în globulele roșii.

Inițial s-a crezut că este vorba despre o anomalie în organism, însă acum teoria devine tot mai interesantă: întregul corp gustă și miroase mediul care îl înconjoară.

În cazul rinichilor, receptorii se află într-un grup de celule numite macula densa. Această zonă reglează rata de filtrare și, implicit, producția de urină, însă prezența acestor receptori sugerează că, de fapt, aceștia, miros sau gustă urina ca într-o analiză chimică a toxinelor.

Creierul tău are mai multe sinapse decât stele în galaxie. O bună perioadă de timp, oamenii de știință au estimat că în creierul uman se află aproximativ 100 de miilarde de neuroni. Teoria a fost demontată cu un studiu recent care a presupus punerea uneor creiere într-un belnder și apoi analizarea microscopică a acestora. Cifra rezultată în urma analizei a fost de numai 86 de miliarde de neuroni. Așa că, potrivit teoriei respective, am fi cam o adunătură de idioți.

Dar specialiștii au mers mai departe cu analiza și au obesrvat sinapsele – conexiunile dintre neuroni, care formează o rețea deosebit de complexă. Numărul acestor sinapse este amețitor – 100 de trilioane, spun specialiștii, o cifră de 1000 de ori mai mare decât totalul stelelor care formează galaxia Calea Lactee.

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu