miercuri, 19 noiembrie 2014

Descoperirea FABULOASĂ pe cometa Ciuriumob-Gherasimenko: "Am detectat VIAŢĂ"

de O.P.   •   19 Noi 2014   •   11:49 Comenteaza
Descoperirea FABULOASĂ pe cometa Ciuriumob-Gherasimenko: "Am detectat VIAŢĂ" 442
Robotul Philae a detectat molecule organice conţinând elementul chimic carbon, care se află la baza vieţii pe Terra, în cele 57 de ore de funcţionare pe suprafaţa cometei Ciuriumov - Gherasimenko, înainte ca principala sa baterie să se descarce şi sistemele să se oprească.

Cercetătorii germani au anunţat că robotul Philae, care a ajuns pe 12 noiembrie pe suprafaţa cometei 67P/ Ciuriumov - Gherasimenko, în cadrul misiunii spaţiale Rosetta, a detectat prezenţa unor molecule organice, pe bază de carbon, considerate elementele de bază ale vieţii pe Pământ, în cele 57 de ore de funcţionare a sistemelor sale, înainte ca bateria principală să se descarce, iar acesta să intre într-o stare de hibernare.

Savanţii au precizat că, deocamdată, nu este clar dacă moleculele organice includ compuşi complecşi care intră în alcătuirea proteinelor. Unul dintre scopurile misiunii Rosetta este să descopere dacă viaţa a fost adusă pe Terra de comete, prin intermediul compuşilor chimici organici pe bază de carbon.

Philae a atins suprafaţa cometei Ciuri, cum este denumit pe scurt "hoinarul" spaţial 67P/ Ciuriumov - Gherasimenko, după o călătorie de 10 ani prin spaţiu, la bordul sondei spaţiale Rosetta, într-o misiune care intenţionează să afle mai multe despre cum s-au format planetele şi, poate, chiar cum a apărut viaţa.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu