miercuri, 19 noiembrie 2014

Câte radiaţii emit telefoanele mobile din România. Unde poţi afla acest lucru

de O.P.   •   18 Noi 2014   •   08:41 Comenteaza
Câte radiaţii emit telefoanele mobile din România. Unde poţi afla acest lucru 442
Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) va putea testa într-un laborator, care va fi deschis luni la Prejmer (judeţul Braşov), dacă radiaţiile telefoanelor mobile vândute în România respectă normele Uniunii Europene în privinţa protecţiei sănătăţii şi siguranţei utilizatorului.

Laboratorul a fost construit de un consorţiu format din Comtest Voluntari şi Thermo Fix Braşov, contractul fiind atribuit la începutul anului 2013.

Contractul s-a ridicat la 18,1 milioane de lei (TVA inclusă) şi a presupus proiectarea, construcţia, furnizarea, instalarea şi integrarea echipamentelor specifice, precum şi instruirea personalului ANCOM care va deservi laboratorul.

Finanţarea proiectului a fost realizată din veniturile proprii ale ANCOM.

SAR (Specific Absorption Rate) arată masura în care energia degajată de undele radio, numite popular radiaţii, este absorbită de corpul uman expus câmpului electromagnetic emanat de telefonul mobil.

SAR poate fi exprimată atât ca o valoare medie pe ansamblul întregului corp, cât şi pe o anumită porţiune a corpului.

Primul laborator din România pentru măsurarea indicelui SAR a fost deschis la Craiova în 2009, de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu