Artroza, boala de care nimeni nu scapă!
Autor: Paula Rotaru

Printre factorii favorizanţi pentru apariţia bolii artrozice pot fi mentionaţi: predispoziţia genetică, vârsta, sexul, obezitatea, traumatismele, precum şi deteriorarea articulară în cadrul altor boli reumatice.
Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, afecţiunile reumatismale reprezintă cel mai frecvent raportată cauză de boală la populaţia adultă.
Cea mai presanta problema la pacientii cu artroza este durerea care conduce, in timp, la deficit functional si handicap fizic .
„Pacienţii cu dureri articulare trebuie sa se prezinte la specialistii reumatologi, care pot face un diagnostic diferential intre bolile reumatice de tip inflamator si boala artrozica si pot initia un tratament corespunzator. O amânare a tratamentului conduce la agravarea simptomelor şi limitarea activităţilor fizice.
Tratamentele pe care medicii le recomandă sunt legate, in primul rand, de indepartarea factorilor favorizanti (excesul ponderal, sedentarismul, pozitii vicioase), tratamente non-farmacologice si administrarea de antiinflamatoarele nonsteroidiene, medicamente care ajuta la ameliorarea durerii, menţinerea funcţiilor articulare şi îmbunătăţesc calitatea vieţii”, declara Conf Dr Andra Balanescu, Clinica de Medicina Interna si Reumatologie Sfanta Maria, Bucuresti.
- Citește și:
- Romanii pot beneficia de un nou tratament pentru artroza
- Pentru oase sănătoase, consumaţi zilnic fructe în coajă lemnoasă
- Prunele uscate - sănătate pentru oase
- Berea, buna pentru oase
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu