miercuri, 11 iunie 2014

România NU mai e suverană în Ardeal! Denumirea unei localități din Sălaj inscripționată exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ pe primărie – FOTO


România NU mai e suverană în Ardeal! Denumirea unei localități din Sălaj inscripționată exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ pe primărie – FOTO
Denumirea comunei Șărmășag din județul Sălaj este inscripționată pe clădirea primăriei exclusiv în limba maghiară, Sarmaság, cu accentul specific limbii maghiare.
Primarul comunei Șărmășag, Dombi Attila János (UDMR), are probabil impresia că conduce o instituție publică a administrației publice din Ungaria, nu din România. Astfel, Dombi nu afișează stema României pe fațada clădirii conform prevederilor H.G. nr. 1157/2001 și nu arborează două drapele ale României la intrarea în sediul instituției, așa cum prevede același act normativ.
Denumirea localității este inscripționată exclusiv în limba maghiară pe fațada primăriei, Sarmaság, cu accentul specific limbi maghiare, denumirea în limba română lipsind de pe instituție, fapt ce constituie o încălcare a Constituției României care prevede faptul că singura limbă oficială de stat în România este limba română. De asemenea, pe instituție nu sunt afișate plăcuțele care să conțină denumirea instituției.
Pe clădire este amplasată sintagma ”Kozseghaza”, specifică administrației publice din Ungaria și care nu are ce căuta pe instituțiile publice din România. În acest sens există deja o sentință definitivă și irevocabilă (documentul aici).
După cum ne-au obișnuit deja aleșii UDMR, primarul Dombi Attila János are arborat permanent drapelul Ungariei în biroul său.

dombi_attila_primar
În cauză a fost sesizat prefectul județului Sălaj, Ionel Ciunt.
Dan Tanasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu