sâmbătă, 28 iunie 2014

Preşedintele CSM: Nimeni nu ar trebui să aibă nicio imunitate. Pentru ce imunitate?

de A.M.P   •   27 Iun 2014   •   19:28 Comenteaza
Preşedintele CSM: Nimeni nu ar trebui să aibă nicio imunitate. Pentru ce imunitate?  482
Foto: Agerpres
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Adrian Bordea, a declarat vineri, în contextul în care Parlamentul blochează anchetarea unor deputaţi şi senatori, că nimeni, în mod normal, nu ar trebui să beneficieze de imunitate.
  
"Noi putem vorbi de un raport constituţional justiţie - alte puteri numai în condiţiile în care se încalcă o lege. (...) În mod normal, nimeni nu ar trebui să aibă nicio imunitate. Pentru ce imunitate? De la ce imunitate? De la săvârşirea unor fapte penale? Nu e posibil", a spus judecătorul Bordea, citat de Mediafax.
   
Preşedintele CSM a menţionat, în acelaşi context, că deocamdată, legea le permite parlamentarilor să voteze respingerea solicitărilor de începere a urmăririi penale pe numele anumitor senatori sau deputaţi, venite din partea parchetelor.
   
În 27 mai, plenul Camerei Deputaţilor a respins, cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu - autosuspendat din PMP -, fiind exprimate 224 de voturi "împotrivă" şi 78 "pentru", după ce DNA a cerut avizul pentru arestarea preventivă a acestuia, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
   
"Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", a arătat DNA în cerere.
   
În 2 iunie, Senatul a respins solicitarea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă. Dintre senatorii prezenţi, 104 au votat "împotrivă", 15 "pentru", iar un vot a fost anulat.
   
Procurorii spun că solicitarea de arestare preventivă a lui Isăilă este justificată de faptul că au fost constatate "repetabilitatea actelor infracţionale, întinderea acestora în timp (2012 - 2014), modalitatea concretă de săvârşire a infracţiunilor - prin folosirea/interpunerea altor persoane care primeau sumele de bani pretinse urmare a traficării influenţei, modalitatea conspirată de a aborda discuţiile cu tematică infracţională (în toalete, prin dezbrăcarea interlocutorului pentru a nu avea asupra sa aparatură de înregistrare, dialog în şoaptă însoţit de gestică), precum şi încercările de a şterge urmele infracţiunilor prin redactarea unor contracte false care să creeze o altă aparenţă decât realitatea primirii unor sume de bani".

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu