duminică, 8 iunie 2014

Bestia" va trece duminică pe lângă Pământ. Asteroidul de mari dimensiuni are capacitatea de a distruge un întreg oraş

de D.D.   •   07 Iun 2014   •   16:27 Comenteaza
"Bestia" va trece duminică pe lângă Pământ. Asteroidul de mari dimensiuni are capacitatea de a distruge un întreg oraş 407
Foto: Un asteroid de mari dimensiuni, supranumit "The Beast" ("Bestia"), care are capacitatea de a distruge un întreg oraş, va trece duminică pe lângă Terra. Cercetătorii NASA anunţă însă că nu existp niciun risc de impact cu planeta noastră. Asteroidu
Un asteroid de mari dimensiuni, supranumit "The Beast" ("Bestia"), care are capacitatea de a distruge un întreg oraş, va trece duminică pe lângă Terra. Cercetătorii NASA anunţă însă că nu existp niciun risc de impact cu planeta noastră.
Asteroidul are un diametru de peste 304 metri şi poate provoca o explozie de câteva megatone, ce ar distruge un oraş de mari dimensiuni, dacă s-ar ciocni cu Terra.
Oamenii de ştiinţă afirmă că "The Beast" va trece la o distanţă de circa 1,6 milioane de kilometri de Terra. Această distanţă este de aproximativ trei ori mai mare decât distanţa dintre Pământ şi Lună.

"Există zero şanse de impact", a declarat Don Yeomans, directorul programului Near-Earth Object implementat de NASA la Jet Propulsion Laboratory din oraşul californian Pasadena, citat de Daily Mail.

"De fapt, e ceva aproape comun ca astfel de asteroizi să treacă pe lângă Terra. Obiecte la fel de mari precum 2014 HQ124 trec la fel de aproape de Pământ la fiecare câţiva ani", a adăugat cercetătorul american.
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la NASA, asteroidul a fost descoperit pe 23 aprilie şi este de cel puţin 10 ori mai mare decât acela a cărui explozie a rănit câteva mii de persoane în 2013 în oraşul siberian Celiabinsk.

"The Beast" a fost descoperit de NEOWISE (Wide-Field Infrared Survey Explorer), un telescop spaţial lansat de NASA cu misiunea de a monitoriza cometele şi asteroizii care ajung în apropiere de Terra.

Asteroidul călătoreşte prin spaţiu cu o viteză de 50.400 de kilometri pe oră şi a fost inclus de NASA în categoria "Asteroizi potenţial riscanţi". Această categorie include asteroizi cu diametre mai mari de 140 de metri şi care se apropie la distanţe mai mici de 7,4 milioane de kilometri de Terra. Această categorie include 1.484 de asteroizi cunoscuţi, însă niciunul dintre ei nu prezintă un risc semnificativ de coliziune cu Terra în viitorul apropiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu