joi, 1 mai 2014

"Rănile minore şi infecţiile comune vor ucide din nou". Avertisment al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

de M.C.   •   01 Mai 2014   •   09:25 Comenteaza
"Rănile minore şi infecţiile comune vor ucide din nou". Avertisment al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii 768
Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că în viitorul apropiat o simplă tăietură, sau o zgârietură, ar putea deveni fatale, deoarece antibiticele îşi pierd eficienţa în faţa infecţiilor minore, scrie Daily Mail.
 
Prescrierea acestora la scară largă, precum şi folosirea lor fără reţetă, chiar dacă nu se impun, a făcut ca bacteriile să evolueze şi să devină rezistente la medicamente.
 
OMS crede că această criză este chiar mai gravă decât epidemia de SIDA, care a făcut 25 de milioane de morţi la nivel global şi avertizează publicul să se aştepte la numeroase morţi, căci va deveni o rutină pentru copii să moară din cauza unor infecţii banale. Mai mult, intervenţiile chirurgicale în spitale ar putea deveni fatale din cauza potenţialelor infecţii, care în mod normal ar fi trebuit să poată fi tratate.
 
OMS recomandă medicilor să prescrie mai rar antibiotice şi să se asigure că pacienţii respectă tratamentul, căci întreruperea acestuia poate duce la creşterea rezistenţei bacteriilor.
 
Keiji Fukuda, director adjunct în cadrul OMS, spune că este nevoie de "o acţiune urgentă şi coordonată, lumea îndreptându-se spre o eră post-antibiotic, unde infecţiile comune şi rănile minore, care au fost tratabile timp de zeci de ani, vor putea ucide din nou".
http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu