vineri, 23 mai 2014

Declaraţia astronomilor americani în faţa Congresului: "Extratereştrii există"

de O.P.   •   23 Mai 2014   •   08:36 Comenteaza
Declaraţia astronomilor americani în faţa Congresului: "Extratereştrii există" 442
Doi astronomi americani de top i-au asigurat joi pe membrii Congresului american că există viaţă extraterestră, precizând că 'ar fi de-a dreptul bizar dacă am fi singuri în Univers', conform ABC News, citat de Agerpres. Cei doi, Dan Werthimer, director al Centrului SETI de la Universitatea California din Berkeley (programul SETI are drept obiectiv căutarea speciilor extraterestre inteligente) şi colegul său, Seth Shostak, astronom la SETI Institute, au apărut în faţa Comitetului pentru Ştiinţă, Spaţiu şi Tehnologie din cadrul Camerei Reprezentanţilor pentru a solicita continuarea finanţării programului SETI.

Werthimer a precizat că posibilitatea existenţei vieţii de orice natură, de la organisme simple, unicelulare, până la specii inteligente, dezvoltate tehnologic, este aproape o certitudine. Cei doi nu s-au temut să precizeze că probabilitatea existenţei vieţii extraterestre este de aproape 100%. 'Ar fi de-a dreptul bizar dacă am fi singuri' în Univers, a susţinut Werthimer în faţa comitetului.

'Dacă extrapolăm pe baza (exo)planetelor descoperite deja, există în jur de un trilion de planete doar în galaxia noastră, fără a vorbi şi despre alte galaxii. Există în consecinţă foarte multe locuri unde ar putea exista condiţiile apariţiei vieţii', l-a completat şi Shostak. 'Ştim deja că majoritatea stelelor au în jurul lor sisteme planetare, iar dintre acestea, probabil că o stea din cinci are pe orbita sa planete asemănătoare Pământului', a adăugat el. 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu