miercuri, 12 martie 2014

Petiția online Autonomia Transilvaniei a strâns peste 10.000 semnături





Petiția online Autonomia Transilvaniei a strâns peste 10.000 semnături

Inițiatorii petiției pentru Autonomia Transilvaniei și stabilirea guvernului regional la Cluj se pregătesc să facă o nouă acțiune. După ce 10.300 de persoane au semnat acest demers, miercuri, 12 martie, această cauză va fi depusă la Prefectura din Cluj-Napoca.
O petiție lansată pe online pe internet propune „Guvern regional la Cluj, cu control politic și economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă”.
„Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate.
După 1989, starea regiunii noastre nu s-a înbunătăţit. Impozitele acumulate în Transilvania ajung în Moldova si Oltenia pe nedrept. Transilvania este trezoreria ţării noastre fără autodeterminare. Ei au mai mare nevoie de noi, decât noi avem de ei. Regiunea noastră s-ar putea autosusţine. Avem păduri, ape minerale, un potenţial turistic foarte mare, oraşe medievale unice în România, sute de castele, cetăţi, o universitate care mulţumită multiculturalismului este în fruntea Universităţilor din ţară. Noi nu vrem nimic de la alţii, dar ce e al nostru nu lăsăm”, arată cei care au inițiat această petiție.
) )
Petiția a fost compusă și în limba maghiară. Inițiatorii doresc să strângă 15.000 de semnături.Petiția Autonomia Transilvaniei dorește de fapt dezmembrarea României și inițiatorii sunt în acord cu protocolul de demantelare a țări semnat de premierul Ponta cu liderii UDMR. Serviciile secrete românești ca de obicei sunt depășite de situație și sunt preocupate mai mult de situația de la Kiev decât de distrugerea unității statale.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu