vineri, 21 martie 2014

NATO a fost ţinta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni

de Valentin Vidu - Mediafax
NATO a fost ţinta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni
NATO a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică faptul că a fost ţinta unui atac informatic revendicat de hackeri ucraineni, relatează AFP.
"Declarăm că astăzi (sâmbătă), la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României) am lansat un atac împotriva NATO", a anunţat o grupare care se prezintă sub numele de CyberBerkout, într-un comunicat publicat pe site-ul său.
"Nu vom admite pe teritoriul patriei noastre prezenţa NATO", adaugă gruparea.
Aceste atacuri nu au consecinţe operaţionale, a declarat în noaptea de sâmbătă spre duminică Oana Lungescu, o purtătoare de cuvânt a NATO, într-un mesaj postat pe contul său oficial de Twitter.
Aceste site-uri au fost vizate de un "atac important prin negarea serviciului (DDoS)", a precizat Lungescu. Acest tip de atac informatic constă în multiplicarea solicitărilor unui site până la saturare.
Tehnicieni NATO acţionează pentru a face operaţionale site-urile vizate, a dat asigurări purtătoarea de cuvânt. Către ora 4.30 GMT (6.30, ora României), accesul la site-ul organizaţiei era imposibil.
Lungescu a anunţat că aceste atacuri nu au "niciun impact operaţional".
Atacul împotriva NATO are loc în urma mai multor atacuri împotriva Ucrainei.
Un virus informatic foarte puternic a infiltrat calculatoare în Ucraina, unde 22 de cazuri au fost înregistrate începând din 2013, anul în care a început criza politică în această ţară, potrivit unui raport prezentat pe 8 martie de către grupul britanic în domeniul Apărării BAE Systems.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu