luni, 31 martie 2014

În Premieră - Pierduţi în sistem. Orfanii, bătaia de joc a tuturor guvernelor din România

de S.T.   •   30 Mar 2014   •   22:07 Comenteaza
Orfanii, bătaia de joc a tuturor guvernelor din România. Unii dintre ei au traume atât de mari, încât ajung la sinucidere.

În România sunt aproape 70.000 de copii orfani şi numărul lor creşte zilnic. Ceea ce înseamnă că, la fiecare generaţie, avem mii de români distruşi de un sistem, care nu ştie ce să faca- sau nu-l interesează- cu aceşti oameni.
Tavi și Noemi locuiesc cu asistenta lor maternală de câțiva ani, însă viața lor de acum s-ar putea schimba. Tavi stă în casa familiei Florea de 12 ani, iar Noemi de aproape șapte. Părinții biologici nu au fost de acord cu adopția, dar nici nu au avut posibilitatea să-i crească.
Mă apropii de perioada de pensie și se pare că o sa ia copiii să-i ducă în casa de copii. Nu sunt de acord cu asta. Sunt considerați bagaje, să-i iei de colo colo?” spune Maria Florea, asistent maternal.Sistemul este unul crud, însă cei mai mulți se tem să vorbească despre asta. Păstrarea copiilor în familiile maternale este mult mai dificilă decât ar trebui și din cauza cadrului legislativ deficitar. Există multe familii care, de dragul copiilor avuți în grijă, au renunțat la meseria de asistent maternal, pentru ca micuții să rămână în plasament familial.


Echipa emisiunii "În Premieră" îţi prezintă viaţa unui copil abandonat, de la maternitate şi până devine adult.

Iată traseul unui copil abandonat- trimis dintr-un centru de plasament în altul, abuzat, lipsit de afecţiune- şi până în ziua în care statul îl lasă din mână şi-l trimite să se descurce singur în viaţă.

Mulți dintre tineri, după ce termină școala și ies din sistem, rămân pe drumuri. Cei mai mulți nu știu ce să facă cu toată această libertate. Supraviețuirea este o luptă continuă pentru ei. Dorm pe unde apucă, în condiții mizere. Ajung să se drogheze, din cauza frigului și a foamei.
 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu