marți, 4 martie 2014

Anunţul făcut în această dimineaţă de PENTAGON. "Am suspendat toate legăturile MILITARE cu RUSIA"

de O.P.   •   04 Mar 2014   •   07:52 Comenteaza
Anunţul făcut în această dimineaţă de PENTAGON. "Am suspendat toate legăturile MILITARE cu RUSIA" 442
Statele Unite au "suspendat toate legăturile militare" dintre Washington şi Moscova în urma intervenţiei ruse în Crimeea, a anunţat luni Pentagonul, citat de AFP.

Statele Unite suspendă "exerciţiile şi reuniunile bilaterale, escalele de nave şi conferinţele de planificare militară", a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, citat într-un comunicat.

"Cu toate că Departamentul Apărării este interesat de relaţia militară cu Federaţia Rusia, dezvoltată în ultimi ani pentru a spori transparenţa, pentru a ameliora încrederea reciprocă şi pentru a reduce riscurile unor erori de apreciere, noi, în lumina evenimentelor recente din Ucraina, am suspendat toate legăturile militare", a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

În ultimii ani, Washingtonul a beneficiat de sprijinul logistic al Moscovei în Afganistan.

"Facem apel la Rusia să detensioneze criza din Ucraina şi să îşi întoarcă la baze forţele din Crimeea", a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Potrivit purtătorului de cuvânt, militarii americani "supraveghează îndeaproape" evoluţia situaţiei şi se află "în contact strâns" cu aliaţii Statelor Unite, în special statele membre NATO.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu