joi, 13 februarie 2014

Rusia, reacţie NEAŞTEPTATĂ împotriva României. "E o aroganţă"

de O.P.   •   13 Feb 2014   •   07:30 Comenteaza
Rusia, reacţie NEAŞTEPTATĂ împotriva României. "E o aroganţă" 442
Ministerul rus de Externe a condamnat rezoluţia Parlamentului European care denunţa presiunile exercitate de regimul de la Tiraspol asupra şcolilor cu predare în limba română, denunţând "aroganţa" susţinătorilor iniţiativei unor "eurodeputaţi români".

"Rezoluţia privind dreptul de predare din Transnistria, adoptată de Parlamentul European în cursul sesiunii plenare din 6 februarie, nu a trecut neobservată la Moscova. Suntem uimiţi de faptul că acest proiect de rezoluţie, pregătit de eurodeputaţi români, a fost votat de mai puţin de 10% dintre membrii Parlamentului European", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de site-ul agenţiei RIA Novosti.

Ministerul rus de Externe exprimă "regretul" în legătură cu "dorinţa arogantă a deputaţilor europeni care au susţinut această rezoluţie de a pretinde că sunt experţi într-o problemă complexă şi delicată".

Moscova invită Uniunea Europeană "să adopte, pe viitor, o abordare mai responsabilă în chestiuni legate de soluţionarea situaţiei din Transnistria".

Parlamentul European a denunţat, într-o rezoluţie adoptată pe 6 februarie, presiunile administrative din ce în ce mai intense exercitate de autorităţile de la Tiraspol asupra şcolilor cu predare în limba română din Transnistria, subliniind că dreptul la educaţie este unul "fundamental".


http://www.antena3.ro/

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu