miercuri, 25 decembrie 2013


Atenţie la cerşetorii de sărbători! Ce au descoperit poliţiştii bucureşteni

Publicat la: 24.12.2013 08:56 Ultima actualizare: 24.12.2013 08:56
Autorităţile ştiu că în această perioadă Capitala se va umple de cerşetori. Conform statisticilor sunt cu 20 la sută mai mulţi ca în alte luni, iar trei sferturi dintre ei vin din alte oraşe, potrivit PRO TV.
Zilele trecute, poliţiştii au descoperit la o cerşetoare un „copilul din cârpe şi vată".
Convinşi ca în Bucureşti se câştigă mai mulţi bani, cerşetorii invadează Capitala în perioada aceasta. Autorităţile şe aşteaptă ca străzile să se umple de mâini întinse în perioada sărbătorilor. Aşa că au pornit deja în control şi-n ultima lună au dat 120 de amenzi celor care cerşesc.
Că au boli şi handicapuri închipuite ori suferă cu adevărat, toţi se aşteaptă ca spiritul sărbătorilor să umple sufletele creştinilor şi buzunarele lor. Aproape că nu exista semafor la care să nu dai peste astfel de personaje, care îţi bat în geam şi stau cu mâna întinsă.
Un  bărbat de loc din Teleorman are la gât o pancartă prin care ne anunţă că are nevoie de o operaţie la coloană. Are şi diabet.
"Eu sunt bolnav original, nu ca aştia care se fac pe la semafoare spondiloză şi diabet şi insulina. Îmi daţi şi mie ceva să mănânc şi eu astăzi, că v-am arătat actele astea?!". Omul are concurenţă în persoana unei tinere. Poliţiştii o prind cu o păpuşă in braţe pe post de copil.
”Din haine e făcută, n-are nimica. Ce-am zis, că n-are ce să-mi faca poliţia, măcar scot mâncarea lor, mai bine mă duc cu păpuşa decât să scot copiii pe vremea asta să îngheţe de frig”, dezvăluie cerşetoarea.
Din păcate autorităţile le pot face cel mult dosare penale. Însă fără finalitate.
"Ne-au spus că le convine să vină la Bucureşti pentru că aici sunt oamenii foarte generoşi. Toţi cei care le dăm bani acestor cerşetori, fiecare leu pe care îl dăm unui cerşetor pe stradă îl tine încă o zi acolo. E mult mai simplu să vii să cerşeşti decât să accepţi o conduită socială", spune Cosmina Simiean, directorul DGASPC Bucureşti.
"Pericolul social, aşa cum este el incriminat în codul penal, este destul de redus, problema pe fond este una de natura socială şi practica instanţelor este aceea de a nu trimite în judecată aceste categorii de persoane. Vom mări numărul patrulelor din stradă, pentru a diminua cerşetoria", spune comisar şef Cătălin Spirach, potrivit sursei citate.
Statisticile arată că în această perioadă  cel puţin 1600 de oameni cer bani pe stradă. Unii sunt sărmani cu adevărat, însă în spatele altora stau adevărate reţele.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu