vineri, 9 august 2013

Temperatura planetei, dată peste cap de furtunile solare! Iată cauza pentru care se va produce acest fenomen extrem!

ARTICOL POSTAT DE: Mihaela Barbu
POSTAT: 08 August 2013, Ora 23:45

În ultimii ani, vremea parcă a luat-o cu totul razna: avem ba ierni cu zăpada cât casa, ba veri cu temperaturi ce topesc asfaltul (chiar zilele acestea ne confruntăm cu aşa ceva!). Şi se pare că e loc de mai rău: polii magnetici ai Soarelui se vor inveresa curând, lucru ce va da iar peste cap temperatura planetei.

  • Foto simbol
Trei-patru luni va mai dura până când un fenomen astronomic de mare importanţă va avea loc: inversarea polilor magnetici ai Soarelui. Acest eveniment va fi precedat de furtuni majore în spaţiu, urmat de schimbări climatice şi chiar întreruperea comunicaţiilor radio şi prin satelit de pe Pământ.
Potrivit fizicienilor consultaţi de Daily Mail, câmpul magnetic al Soarelui îşi inversează polaritatea aproximativ la 11 ani, în momentul vârfului fiecărui ciclu solar.
În timpul apogeului activităţii astrului ceresc, vor izbucni mari furtuni solare, care vor determina o creştere a cantităţii de raze cosmice şi ultraviolete care vin spre Pământ. În plus, se vor produce explozii solare de lumină, aşanumitele erupţii solare, care pot afecta temperatura planetei.

Ne topim la 41 de grade!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi de până la 41 de grade Celsius, valabilă până astăzi, în mai multe judeţe ale ţării. Valul de căldură se va simţi cel mai rău în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş- Severin şi Mehedinţi.

Mai mult:
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/temperatura-planetei-cap-furtunile-solare-458552.html#ixzz2bTFjnJOS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu