vineri, 16 august 2013

T. Băsescu despre arborarea la porți a drapelului secuiesc: Oare nu era loc si pentru drapelul României?


T. Băsescu despre arborarea la porți a drapelului secuiesc: Oare nu era loc si pentru drapelul României?
La finalul slujbei de joi, de la Manastirea Adormirii Maicii Domnului din Izvorul Muresului, Traian si Maria Basescu au primit cate un tricolor.
Presedintele a primit cu bucurie cadoul si a sustinut un mic discurs, in care a declarat ca nu pune mare pret pe arborarea steagului pentru ca intotdeauna a considerat ca “tricolorul il porti in suflet”.
Presedintele a mai spus ca, in drum spre Izvorul Muresului, a vazut la mai multe porti drapelul secuiesc si pe cel al Ungariei si considera ca ar fi un semn de respect daca s-ar arbora alaturi de acestea si drapelul Romaniei.
“Sigur ca respect mult dreptul fiecaruia ca la el in casa sa faca ce vrea. Venind incoace am vazut la porti si drapelul secuiesc langa cel unguresc, al Ungariei. Oare nu era loc si pentru drapelul Romaniei? Nimeni nu spune sa nu le puna pe acestea acasa la ei, daca asa vor. Dar trebuie sa gasim un loc si pentru tricolor pentru ca acesta va fi semnul ca ne respectam unul pe celalalt”, a punctat seful statului.
Seful statului si-a reamintit de perioada copilariei, cand a invatat de la un dascal din Ardeal importanta iubirii de tara si de drapel.
“Imi aduc aminte de un dascal din Ardeal si toate orele pe care le aveam cu el le faceam intr-o sala in care era harta Romaniei mari. ‘Trebuie sa stiti care este tara voastra’, ne spunea el”, a afirmat presedintele, in fata multimii adunate in curtea manastirii.
Traian Basescu si sotia sa, Maria, au asistat, joi, la slujba oficiata de catre Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, Ioan Selejean, inainte de a participa, incepand cu ora 13.00, la cea de-a III-a editie a Festivalului Cantecului Popular Patriotic “La Oarba si la Iernut”, din Oarba de Mures, judetul Mures.
La evenimentul de la Oarba de Mures sunt asteptati peste 10.000 de participanti. Aici sunt programate demonstratii ale unor structuri din sistemului national de aparare, scurte scenete de razboi, dar si spectacole de muzica populara patriotica, prin care se doreste aducerea unui omagiu eroilor romani cazuti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
Sursa: Ziare.com
http://www.napocanews.ro/wp-content/uploads/2012/07/banner_nn_2012.png

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu