marți, 27 august 2013

Dubla bulibăşeală. RRegatul RRomâniei sau proclamarea statalităţii paralele a Ţigăniei


Dubla bulibăşeală. RRegatul RRomâniei sau proclamarea statalităţii paralele a Ţigăniei
Ce se întâmplă de câteva zile la Sibiu nu face decât să pună cruce pe imaginea internaţională a României. România de acum încolo are ca o piatră de mormânt convingerea străinilor că este de fapt Rromânia, ţara internaţională a rromilor, regatul ţiganilor de pretutindeni. Pentru asta a fost o activitate neobosită, de 23 de ani, începută de Ion Iliescu şi încoronată de Traian Băsescu. Ilici a fondat oficial “Casa Regală Cioabă”, iar Băsea i-a încununat succesul.
Toată tevatura, din Antalya încoace, a consolidat impresia internaţională că România e patria romilor, ţara ţiganilor. Declaraţia “împăratului” Iulian cu privire la Udrea, etnică pe care o vrea de nevastă, a pigmentat ţigăneşte campania de distrugere a României. Fiindcă nu e vorba numai de imagine. E vorba de ţară. Depreciată în ultimul hal.
Dubla bulibăşeală de la Sibiu e imaginea lipită de fruntea României. Câtă activitate diplomatică ar trebui ca să-i convingi pe străini – şi ignoranţi, şi interesaţi de batjocorirea noastră – că România nu-i Rromânia, ci un leagăn al civilizaţiei creştine? Bulibăşeala e totodată menită să maculeze ideea de monarhie şi să blasfemieze Coroana Română, a cărei deviză este Nihil sine Deo. În sfântă tradiţie ortodoxă. Deci, e, de fapt, o triplă bulibăşeală: macularea României, a monarhiei şi a ortodoxiei.
Deci, ce s-au gândit ţiganii? Ia să ne tragem doi regi, ca să fie clar că ţărişoara e un rezervor nesecat de ţigănie. Plus că pe linie penticostală şi baptistă, asta e imaginea care se va cimenta cel puţin în SUA.
Dorin, pe care toţi îl vedeau succesor, şi-a plătit scump declaraţia prostească de joi, anume că-i va preda sceptrul şi coroana lui Băsescu, “după ce-şi gată mandatul”. Că asta a spus, când l-a numit “al doilea tată”. Deci, a primit un premiu de consolare, o coroană turnată pe loc din monede imense din aur de 24 k, ca “rege internaţional”, adică, o funcţie de reprezentare, prin care lumea să nu uite că Rromânia, ca ţară de baştină, guvernează ţiganii pe plan mondial: adică, mangleala. Dorin Cioabă e de fapt şi fără succesiune, şi cu banii luaţi, pentru că “rege al ţiganilor” din ţară a fost “încoronat” mezinul Daniel, care a moştenit deopotrivă “sceptrul şi coroana”, şi averea, şi “palatul regal”, în care rămâne lângă “regina-mamă”.
Şi ca ţigănia să fie maximă, deci şi ecoul internaţional pe măsură, intervine şi “Împăratul” Iulian pe interval, anunţând o contestare a dublei “încoronări”, spre revolta supuşilor ciobari care-l contestă pe “Împărat”, îl consideră autointitulat, spre deosebire de al lor, care e uns oficial de Iliescu şi confirmat de Băsescu.
S-a băgat moţ la discurs între ţigani şi V.C. Tudor, chiar între cele două “încoronări”, elogiind “Familia Regală Cioabă” – după ce mai mult de două decenii a înjurat ţiganii. A fost acolo din dublu oportunism, confesional şi electoral, fiind prima dată când şi-a recunoscut apartenenţa neoprotestantă, de unde până acum se pretindea ortodox. Dar vin europarlamentarele şi are nevoie de voturi, poate o face în tandem cu EBA – păcat numai că Manţog e la pârnaie, fiindcă el era expertul în distribuit voturi electorale.
A fost o maimuţărire a ceremoniilor de încoronare, s-a strigat, grotesc, “Trăiască regele” pentru ambii fraţi. Şi ce-i extrem de grav, de-o gravitate maximă, e faptul că la Sibiu s-a etalat manifest o STATALITATE PARALELĂ. Inaugurată pe vremea lui Iliescu şi “consacrată” pe vremea lui Băsescu care, la patru ace, a depus la priveghi o coroană semnată “preşedintele Traian Băsescu”. Partener strategic al Casei Regale Cioabă. Sau supus?
Oricum, declaraţia episcopului Tőkés privind protectoratul asupra Transilvaniei – sau a unei părţi din Transilvania – pe care l-a solicitat de la Ungaria păleşte faţă de evenimentul de la Sibiu, care a constituit de fapt proclamarea statalităţii ţigăneşti a României.
În asemenea hal a ajuns România. Şi ironia e că toată “panarama” se petrece chiar de 23 august, data în care Regele Mihai a întors România alături de puterile Aliate, ceea ce avea să scurteze al Doilea Război cu o jumătate de an şi să salveze zeci de mii de vieţi. Şi să ducă la recuperarea părţii de Transilvanie ocupată, salvând totodată ţara noastră de spectrul aglutinării sfâşiate în URSS. Dar cine să dezbată despre această dată? În prim-plan e rregatul Rromâniei.
Băsescu ar trebui convocat în Parlament să explice cum e asta cu dubla statalitate. Dar cine să-l convoace?
În mod sigur am să mai scriu despre proiectul de distrugere ireversibilă a României.
P.S. Felicitări Carminei Othman, reporter de elită, ca de obicei! Un model de reporter special (discreţie informativă, eleganţă a ştirii, ştiinţă a interviului spontan). Antena 3 ar trebui să ţină stacheta jurnalelor la nivelul ei.
Roxana Iordache
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu