joi, 15 august 2013

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! Toţi românii cu mobile vor fi afectaţi


POSTAT: 13 August 2013, Ora 15:49

Operatorii de telefonie mobilă au luat hotărârea pe care abonaţii români o aşteptau cu înfrigurare.

Astfel, Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone vor avea oferte prin care proprii clienţi vor putea apela utilizatorii altor reţele la tarife nediferenţiate. Operatorii au apelat la această mişcare pentru a elimina "îngrijorările" Consiliului Concurenţei cu privire la un posibil abuz de poziţie dominantă practicat de operatori în propria reţea.
"Fiecare dintre operatorii de telefonie mobilă din România deţine o poziţie de monopol pe piaţa serviciului de terminare a apelurilor în propria reţea de telefonie. Pe site-ul instituţiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS şi Vodafone pentru înlăturararea îngrijorărilor concurenţiale ce au condus, în 2011, la declanşarea din oficiu a investigaţiei referitoare la o posibilă discriminare în ceea ce priveşte nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale reţelei individuale (a fiecărui operator mobil)", se arată într-un comunicat al Consiliul Concurenţei, notează Mediafax.
În prezent, cei patru operatori practică tarife diferenţiate de terminare a apelurilor în funcţie de originea acestora, însă această diferenţă este excesivă, potrivit Consiliului Concurenţei.
"Acest lucru poate conduce la prejudicierea consumatorilor, care vor plăti tarife mai mari şi poate afecta mediul concurenţial din acest domeniu prin limitarea dezvoltării reţelelor mai mici, menţinerea artificială a cotelor pe piaţa de retail, afectarea migrării utilizatorilor către alte reţele", se mai spune în comunicat.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/decizie-de-ultima-ora-a-operatorilor-de-telefonie-mobila-toti-romanii-cu-mobile-vor-fi-afectati-459119.html#ixzz2c3PyJW6r

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu