vineri, 23 august 2013

9 efecte pozitive ale muzicii asupra minţii şi sufletului tău

astăzi, 11:00

Muzica este un mister, şi este iubită de majoritatea dintre noi. Este una dintre cele mai comune forme de divertisment, din cele mai vechi timpuri.

9 efecte pozitive ale muzicii asupra minţii şi sufletului tău
Muzica nu este doar o colecţie de note şi sunete, dar şi un tonic pentru starea de bine a cuiva.muzica este un companion foarte bun pentru orice fel de persoană. Muzica poate sta cu tine pentru totdeauna, jucând un rol pozitiv în viaţa ta. Muzica bună şi liniştitoare poate avea un impact mare asupra minţii şi sufletului tău. Muzica este un medic pentru minţile bolnave, un tonic pentru minţile slabe şi un coleg de cameră pentru marile minţi.
Cum spunea Lev Tolstoi, „Muzica este stenografia emoţiilor.” Muzica poate vindeca multe boli, atât fizice, cât şi mentale. Ea poate ajuta o persoană să crească spiritual şi să-şi dezvolte valorile morale.
Leonard Slatkin merge mai departe de atât şi spune: „Avem nevoie de muzică pentru a restabili spiritul uman.” Muzica poate ajuta la transformarea spirituală a unui suflet. Efectele muzicii asupra minţii şi sufletului nostru, aşadar, sunt:
1. De pilulă anti-depresivă
Există situaţii când te simţi foarte căzut, moralmente vorbind. Sentimente de obscuritate şi insuficienţă îţi pot umple mintea şi realizarea activităţilor de zi cu zi poate deveni grea. Depresia reduce activitatea creierului şi afectează capacitatea minţii de a planifica şi executa sarcinile. Muzica liniştitoare te poate scoate din depresie, acţionând ca o pilulă anti-depresie, fără a provoca efecte secundare. Poţi împiedica să ajungi într-o stare de depresie ascultând muzică liniştitoare în mod regulat.
2. Dezamorsează anxietatea
Sarcinile legate de anxietate pot duce la rezultate negative. Acest lucru poate cauza, la rândul lui, nelinişte, nerăbdare şi alte tulburări de anxietate. Muzica induce sunete de somn şi îţi păstrează mintea calmă şi atentă. Acest lucru te ajută să obţii rezultate mai bune din sarcinile pe care le îndeplineşti.
3. Dezamorsează stresul
Capacitatea unei persoane de a gândi şi învăţa este afectată de stres. Muzica poate acţiona ca un dezamorsor de stres şi te poate ajuta să înveţi şi să gândeşti mai bine. În cazul în care locul de muncă este însoţit de muzică liniştitoare, te poţi gândi, poţi analiza şi lucra mai repede într-un mod mai eficient, obţinând rezultate mai bune.
4. Motivator
Muzica ajută la dezvoltarea unei atitudini pozitive şi oferă motivaţie. Muzica poate stimula încrederea şi spori capacitatea de a învăţa a unei persoane, ceea ce ajută la dezvoltarea eficienţei în muncă.
5. Mod de meditaţie
Muzica liniştită poate fi folosită ca mod de a medita. Concentrându-te pe o muzică lentă şi paşnică, poate fi la fel de eficace ca şi meditaţia.
6. Îţi schimbă starea de spirit
Muzica a fost cunoscută ca având un efect foarte direct asupra stării de spirit a unei persoane. Doar ascultând muzică, starea de spirit a unei persoane poate fi uşor modificată. Muzica liniştită şi calmă poate menţine stare de spirit fericită şi sănătoasă. Muzica neplăcută, care este de multe ori numită „zgomot” poate strica starea de spirit a unei persoane. Ea poate provoca, de asemenea, anxietate şi poate deranja o persoane, ceea ce duce la probleme de sănătate.
7. Maestru spiritual
Având în vedere că cele mai multe rugăciuni sunt cântate, muzica ajută la dezvoltarea dragostei şi devotamentului faţă de Dumnezeu. Acest lucru, la rândului lui, duce la eliberarea sufletului. Mulţi sfinţi şi oameni mari şi-au exprimat devotamentul lor prin cântece melodioase şi colinde. Acest lucru nu numai că ajută ascultătorii să crească spiritual şi să înainteze pe calea iluminării, dar îi aduce mai aproape de divinitate.
8. Constructor de personalitate
Este un fapt cunoscut că ceea ce faci în mod regulat îţi determină personalitatea. Dacă asculţi muzică bună, liniştită, acest lucru va conduce la o personalitate de calitate. Muzica poate duce şi la deteriorarea valorilor morale într-o persoană, provocând efecte negative asupra personalităţii.
9. Fericire veşnică
Fericirea veşnică este un lucru care nu se poate obţine dintr-odată. Este acea fericire care nu are limite. Este o stare de spirit care găseşte fericirea mereu, în orice şi în totul. Muzica este un lucru care poate da fericire veşnică pentru toată lumea. Calea muzicii în sine este o cale a bucuriei şi bunăstării. Ea te ajută să te detaşezi de lumea materială şi să descoperi fericirea veşnică.
Autor:
Enache
Sursa:
MagForWomen.com
Sursa-foto:
MagForWomen.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu