luni, 10 iunie 2013

6 tipuri de oameni toxici de care n-ai nevoie in viata ta

oameni toxici _sfatulparintilor.ro - foter_com
Printează
Vizualizări: 3153
Traim intr-o societate si asta inseamna ca avem in preajma mai multe tipuri de oameni. Vrem nu vrem, stam pe langa ei. Unii te urca, altii te coboara. Daca ideal ar fi sa ai prin preajma cat mai multi prin prima categorie si cat mai putini dintr-a doua.
Iata 6 tipuri de oameni toxici de care n-ai nevoie in viata ta.

1. Barfitorul

Cateodata este placut sa iei o pauza si sa-l asculti vorbind despre unul sau despre altul. Insa sa nu te mire daca la un moment dat vei auzi “vorbe” si despre tine. In plus, daca esti vazut in compania “barfitorului”, vei scadea in ochii colegilor si superiorilor, ceea ce nu-ti va face deloc bine din punctul de vedere al carierei.

 

2. Fostul(a) care iti face avansuri sexuale

Poate fi dragut ca cineva sa-ti faca curte. Insa daca fostul (sau fosta) iti bate apropouri sexuale ar trebui sa le eviti. Lasa trecutul in urma si bucura-te de prezent alaturi de alte persoane, mai ales daca ex-ul nu aduce nicio valoare existentei tale.


3. Pesimistul

Oricat de drag ti-ar fi ca prieten si vrei sa-l ajuti, pesimistul trebuie ocolit. El reuseste sa “imprastie” in jur energie negativa care “consuma” puterile celorlalti, oricat de optimisti ar fi ei. Sfatul psihologilor: recomanda-i prietenului pesimist cateva sedinte de terapie si incearca sa-ti gasesti prieteni noi, care au la fel de multa energie ca si tine.


4. Salvatorul

Fie ca e ruda sau prieten, daca ai in jurul tau o persoana care incearca sa-ti “salveze” viata, sa ti-o aranjeze, astfel incat sa-ti fie bine (conform principiilor lui de viata – evident), renunta la el. Incearca sa-ti traiesti viata asa cum crezi de cuviinta, facand propriile greseli (daca e nevoie) si invatand lectiile cuvenite din fiecare experienta buna sau rea.


5. Prietenul de pe Facebook

Daca petreci mult timp cu prietenii virtuali ai toate sansele sa pierzi viata adevarata. Inchide computerul si invita-ti, daca vrei, prietenii de pe Facebook la un suc. Prietenii adevarati la nevoie se cunosc, dar pentru asta ar trebui sa socializezi mai des in viata reala, nu pe site-uri.


6. Falitul

Daca ai in jurul tau persoane care iti cer tot timpul bani, insa “uita” sa-ti returneze imprumutul, e cazul sa ii lasi in urma. Gandeste-te ca esti un om si nu un ATM. Rupe repede relatiile de astfel de oameni intrucat vei acumula frustrari mai mari decat te-ai gandi.


Photo credit: dustyknapp / Foter.com / CC BY-NC

Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/6-tipuri-de-oameni-toxici-de-care-n-ai-nevoie-in-viata-ta/#ixzz2VqFX9ZZq

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu