marți, 14 mai 2013

VIDEO GÂNDUL LIVE. De ce nu are România autostrăzi. Anca Boagiu: "E un interes al unor găşti mafiote la nivelul statului. Vom pierde banii europeni"

de Clarice DINU Publicat la: 13.05.2013 20:34 Ultima actualizare: 13.05.2013 23:06
Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu susţine că România va pierde banii europeni pentru construcţia de autostrăzi, acuzând interesele "unor găşti mafiote la nivelul statului" în ceea ce priveşte contractele în domeniu. 
"Din nefericire, cu nebunia între cele trei ministere, Fonduri europene, Transporturi, Infrastructurii, nu cred că vor folosi banii de la Comisia Europeană şi vom pierde banii din exerciţiul financiar actual. E ot cârdul care se plimbă prin minister care se plimbă prin minister, acei tovarăşi care încearcă să influenţeze semnarea contractelor. (...) E un interes al unor găşti mafiote la nivelul statului", a susţinut Anca Boagiu, la GÂNDUL LIVE.
Întrebată dacă îl acuză pe Dan Şova, ministrul pentru proiecte de infrastructură, fostul ministru al Transporturilor a răspuns: " Îi acuz pe toţi, că nu e doar domnul Şova. Când se supără Şova construieşte Fenechiu, când se supără Fenechiu construieşte Şova".
Anca Boagiu a calificat drept "jaf la drumul mare" faptul că se doreşte alocarea a 5 miliarde de euro pentru Comarnic-Braşov, centura de Sud a Capitalei şi autostrada Craoiva-Piteşti pe care a calificat-o drept "o năstruşnicie".
"Estimarea făcută cu BERD, BEI, era de 1 miliard şi jumătate pentru Comarnic-Braşov, pe centura de sud era de 0,5 miliarde de euro", a spus fostul ministru. 
 
Clarice Dinu este editor al ziarului Gândul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu