vineri, 10 mai 2013

Un Beagle îți rămâne ca un tatuaj pe inimă

Rasa lunii


beagle 2
Unul dintre cei mai activi și sociabili câini din lume este Beagleul. E un cățel haios, pus pe șotii mereu, dar inteligența lui iese imediat în evidență. Practic, un Beagle în familia ta va reprezenta un copil – sau încă un copil.
Nu îi place să fie lăsat singur, având tehnici speciale pentru a te pedepsi pentru un asemenea gest – plâns, ros pantofi, gesturi teatrale.
Așadar, dacă ai un program încărcat, Beagleul nu e cea mai bună alegere. Dar dacă timpul nu e un imediment și simți nevoia de niște afecțiune în stare pură, această rasă este o alegere minunată!
Pentru că Beagleul este un copoi de talie mică, adică un câine de vânătoare, te vei distra deseori privindu-l cum își exercită abilitățile native de a depista mirosuri și de
a găsi anumite obiecte. Din această cauză o să-ți fie și un pic greu să ascunzi mâncarea de el. Totodată, acest instinct de urmărire și curiozitatea lui excesivă îți impune să-l ții mai mult în lesă atunci când mergeți afară la joacă. Nu știi cum prinde un iz interesant și dispare de lângă tine cât ai zice ”puf”!

Sănătatea e un plus!

O plimbare pe zi ține doctorul departe de Beagle, asta e clar! Dar trebuie să fii foarte atent la ce mănâncă, pentru că se îngrașă cu o rapiditate de neimaginat și părul
lor cade mai ceva ca la pisici. Un periaj zilnic te va scăpa de acest inconvenient.
Unii Beagle au prezentat probleme de ochi și de inimă, dar acestea sunt cazuri rare.

Dresajul o să fie o adevărată aventură
beagle 3
E un câine încăpățânat care va executa cu plăcere doar comenzile ”prinde”, ”găsește” și ”sapă”. Totodată, nu e bine să te dai bătut. Un Beagle răsfățat și neascultător


te va pune în niște situații destul de tensionate. Nu te gândi să îl înveți cu bătaia (nici măcar cu ziarul) sau cu pedepse aspre (ex. inchiderea lui într-o altă cameră).
E un câine foarte orgolios și ambiția lui se va răsfrânge asupra ta prin mici răzbunări de lungă durată.
Îl poți domoli prin puterea exemplului, arătânu-i cu răbdare ce e bine și oferindu-i recompense. Și totuși… Nu renunța la lesă!

Plusuri:
> curajos din cale afară
> inteligent
> activ și sociabil
> se înțelege bine cu copiii

Minusuri:
> înfruntă deseori și animale mai mari ca el
> încapațânat, greu de dresat
> nu suportă singurătatea
> nu-și poate înfrâna instinctul
de vânătoare
sursa; animal zoo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu