marți, 28 mai 2013

Radiaţii violente vor lovi Terra în weekend! Specialiştii avertizează asupra exploziilor solare din următoarele zile
Joi, 16 Mai 2013, 09:43
616 vizite - 1 comentarii

click pe poza: FOTO (1)


Nici nu s-a sfârşit primăvara, că deja ne năpădesc probleme specifice verii - nivelul de radiaţii solare creşte de la o zi la alta, iar autorităţile sunt în alertă din cauza fenomenului de secetă. În plus, specialiştii ne avertizează că vom avea parte de mai multe explozii solare deosebit de puternice.
Mult mai devreme decât anul trecut, canicula pune stăpânire peste România încă de săptămâna aceasta. De mâine, mercurul termometrelor va fi într-o continuă creştere, duminică ajungând chiar şi la 33 de grade Celsius, deşi suntem abia la jumătatea lunii mai. Din acest motiv, meteorologii au emis avertizări pentru următoarele zile şi în privinţa radiaţiilor solare ultraviolete, care vor fi mult mai intense decât în mod normal.
De asemenea, prognoza meteorologică pe următoarele luni anunţă o vară mult mai călduroasă decât cea de anul trecut. Ce se întâmplă? Încă din 2010 cotidianul Libertatea a anunţat că anii 2013 şi 2014 vor fi vârful unui ciclu solar care încalcă tot ce ştiau astrofizicienii despre astrul zilei.
Până acum, la fiecare 11 ani Soarele îşi accentua uşor activitatea, după care revenea la normal. Iată însă că aceste date au început să se schimbe brusc.
“După 200 de ani de observaţii astronomice, în care ciclurile solare de 11 ani se derulau cu mici abateri între extremele anului minim şi ale celui maxim, în acest moment fenomene necunoscute au dat peste cap mecanismele de ceasornic ale previziunilor activităţii solare. Perioada de maxim solar este mai lungă şi mai violentă. Concret, ne aşteptăm ca de acum până în septembrie să asistăm la erupţii solare ieşite din comun, care vor produce fenomene meteorologice extreme a căror durată, frecvenţă şi intensitate vor depăşi valorile obişnuite. Vom avea perioade secetoase, cu temperaturi de 50 de grade Celsius, intercalate cu ploi deosebit de violente, care vor provoca inundaţii”, ne-a declarat general dr. Emil Străinu (foto), expert în ameninţări neconvenţionale şi asimetrice.
Folosiţi creme de protecţie

“E bine ca oamenii să poarte haine deschise la culoare, care resping razele Soarelui, să nu iasă din casă fără ochelari de protecţie şi fără pălărie, dar mai ales să folosească pe toate suprafeţele de piele expusă creme de protecţie cu factor UV cât mai mare.
Cel mai bine pentru copii e să rămână în casă în zilele cu nivel mare de radiaţii solare”, ne-a spus Laurenţiu Luca (foto), directorul Clinicii Puls.
Seceta ne ia mâncarea de la gură

Daniel Constantin , ministrul agriculturii, a făcut zilele trecute declaraţii îngrijorătoare.
Demnitarul a anunţat oficial că anul acesta, în lunile iulie-august, ne vom confrunta cu secetă.
De asemenea, el a tras un semnal de alarmă către fermieri, pentru că în această situaţie cele mai afectate culturi sunt cele de porumb şi de floarea-soarelui.
Este posibil ca fenomenele de deşertificare, aşa cum sunt cele de la Dăbuleni, Dolj, să se extindă în tot sudul României

Autor:    Libertatea.ro
Sursa:   www.libertatea.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu