vineri, 10 mai 2013

Parlamentarii României câştigă bani frumoşi pe spatele bugetului public. Au contracte cu statul de peste 150 de milioane de euro

de D.D.   •   10 Mai 2013   •   08:23 Comenteaza (0)
Parlamentarii României câştigă bani frumoşi pe spatele bugetului public. Au contracte cu statul de peste 150 de milioane de euro 407
Foto: www.quickonlinetips.com
Din cei 500 de aleşi, cel puţin 50 sunt asociaţi în firme care lucrează cu statul. Iar valoarea totală a contractelor depăşeşte 150 de milioane de euro.

Anul 2013 a început bine pentru firmele unor parlamentari, firme care, de ani buni, sunt abonate la bugetul statului. Astfel, firma deputatului PSD, Eduard Stelian Martin, a obţinut de la începutul anului 3 contracte publice, în valoare totală de 8 milioane de lei. Deputatul de Constanţa a obţinut pentru firma sa, Polaris M Holding, un contract în valoare de 7 milioane de lei pentru construcţia unor pasarele pietonale în staţiunea Mamaia. Aflat la al 3-lea mandat de deputat, Eduard Martin a prosperat în afaceri cu statul. Nu mai puţin de 566 de contracte a câştigat firma la care el este acţionar.

Un alt deputat a cărui firmă beneficiază de contracte de la stat este Ioan Răducanu, de la PSD. Firma Auto Europa SRL a câştigat în 2013 două contracte publice.

Deşi partidul lui se află în opoziţie, deputatului Sergiu Vizitiu, de la PDL, îi merge bine în afaceri. Asta pentru că Firma Huge Construct SRL a câştigat un contract important, în valoare de 3.7 milioane de lei, pentru modernizarea drumurilor din judeţul Iaşi.

Şi pentru unii senatori anul 2013 se anunţă unul prosper. Senatorul Dragoş Luchian de la PNL a câştigat 2 contracte în 2013, cu IPJ Olt, în valoare totală de 200 000 de lei. (c5) Un alt senator, tot de la PNL, a obţinut  4 milioane de lei după ce firma sa, Damila SRL a câştigat 3 contracte publice. Remus Daniel Niţu îşi rotunjeşte astfel veniurile din bani publici, venituri care se ridică, în ultimii 2 ani la 3.5 milioane de euro.

sursa; antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu