luni, 13 mai 2013

Guvernul vrea să taie din pensii. Cine sunt pensionarii vizaţi

Guvernul Victor Ponta le pregăteşte o surpriză pensionarilor care provins din sistemul juridic. Astfel, Judecătorii şi procurorii penali ar putea rămâne fără pensii.
Robert Cazanciuc, Ministrul Justiţiei, vrea o lege prin care magistraţii condamnaţi să nu mai primească salariile şi pensiile cât sunt în închisoare.
Judecătorul Florin Costiniu, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie în dosarul lui Cătălin Voicu, încasează lunar o pensie de 16.000 de lei. Cazul lui şi ale altor magistraţi au stârnit multe dezbateri. Astfel că Ministerul Justiţiei are în vedere o iniţiativă legislativă privind reglementarea situaţiei juridice a pensiilor speciale acordate magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie sau pentru alte infracţiuni grave. Iniţiativa urmează să fie promovată după realizarea analizelor şi consultărilor cu factorii implicaţi şi a fazei de dezbatere publică, conform prevederilor legale în vigoare", a anunţat Ministerul Justiţiei, pentru evz.ro.
Nu este singurul caz. Şi Ioan Berghezan, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a fost condamnat definitiv, în 2012, la patru ani de închisoare cu executare de Curtea Supremă de Justiţie. El a fost acuzat că a pretins şi primit, de la denunţător, 40.000 euro pentru a-i permite să părăsească ţara. Iar din declaraţia de avere a soţiei sale reiese că, în 2012, a încasat o pensie specială de 132.000 de lei.
Georgeta Buliga, fostă judecătoare la Iaşi, prinsă cu mita şi condamnată definitiv la 4 ani şi jumătate, are un venit de 11.700 de lei pe lună. A făcut cerere de pensionare din arestul Poliţiei şi s-a arătat nemulţumită de cuantum, făcând cerere de recalculare.

Mai mult: Guvernul vrea să taie din pensii. Cine sunt pensionarii vizaţi - Ştiri interne | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu