miercuri, 24 aprilie 2013

Topul statelor vinovate de cele mai mari infracţiuni cibernetice. Ce loc ocupă România şi care este oraşul văzut drept un paradis pentru infractorii cibernetici

astăzi, 11:27 Autor: Ştefan Stan
Zece ţări din lume contabilizează trei sferturi din atacurile cibernetice pe internet, în ultimul trimestru al lui 2012, conform datelor oferite de Akamai Technologies, o firmă care ajută companiile să grăbească livrarea de servicii sau cuprins online, scrie Bloomberg.
Detectarea sursei unui atac poate fi dificilă, infractorii cibernetici putând lansa atacuri din calculatoare virusate de oriunde din lume – ştiind că ţara de origine poate furniza un indiciu crucial în determinarea identităţii infractorilor.
10. Ungaria
Ungaria contabilizează 1.4 % din atacurile asupra traficului pe internet, întrecând cu puţin Coreea de Sud. Procentajul de infracţionalitate cibernetică la nievl global al Ungariei a rămas la fel ca cel de anul trecut.
9. Italia
Italia este responsabilă pentru 1.6 % din infracţiunile cibernetice globale. Procentajul a scăzut uşor faţă de anul precedent, când Italia avea 1.9% din asalturile asupra traficului pe internet.
8. India
India contabilizează 2.3% din atacurile cibernetice, o cotă mai redusă cu 0.7% faţă de 3%, cât era anul trecut.

7. România
Romania este responsabilă pentru 2.8% din infracţiunile asupra traficului pe internet, procentajul fiind în creştere, anul trecut rata atacurile cibernetice fiind de 2.6%. Unele rapoarte descriu oraşul Râmnicu Vâlcea drept un paradis pentru infractorii cibernetici.

6. Brazilia
Brazilia contabilizează 3.3 % din atacurile cibernetice globale, după ce ţara a cunoscut o scădere a infracţiunilor pe internet, anul precedent procentajul fiind de 4.4%.
5. Taiwan
Taiwan, contabilizează 3.7% din atacurile cibernetice globale, procentajul cunoscând o scădere considerabilă, de la 7.5%, anul trecut.
4. Rusia
Rusia este responsabilă pentru 4.3% din atacurile cibernetice, scăzând de la 6.8%, anul precedent. Cel puţin 40 de companii, inclusiv Apple, Facebook şi Twitter au fost ţinta atacurilor cibernetice provenite din Rusia sau Europa de Est, conform unui raport Bloomberg.
3. Turcia
Turcia contabilizează 4.7% din atacurile asupra traficului pe internet, procentul fiind mai mic decât anul trecut, când era de 5.6%.
2. Statele Unite
10% din atacurile cibernetice mondiale vin din S.U.A, procentajul rămânând la fel cu cel de anul precedent. Statele Unite adăpostesc unele dintre cele mai cunoscute grupuri de infractori cibernetici, precum Anonymous sau AntiSec.
1. China
Procentajul deţinut de China în infracţionalitatea globală cibernetică este de 41%, o cifră impresionantă, mai ales când privim în retrospectivă, cînd, anii trecuţi, China contabiliza numai 13% din atacurile pe internet, potrivit Akamai.
Investigatorii au descoperit o reţea sofisticată de infractori cibernetici în China. Unii membrii acestor reţele sunt conectaţi cu armata chineză, dar amploarea operaţiunilor este necunoscută. Guvernul şi mijloacele mass-media deţinute de stat continuă să nege implicarea Chinei în evenimente internaţionale de infracţiuni cibernetice.
Intră în comunitatea Facebook Ziarul Financiar, locul unde ziarul vorbeşte cu tine


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu