duminică, 28 aprilie 2013

HAOS lângă regiunea transnistreană. Posturi de control, instalate unilateral de autorităţile de la Tiraspol


HAOS lângă regiunea transnistreană. Posturi de control, instalate unilateral de autorităţile de la Tiraspol
în satul Varnița din . Separatiștii au instalat în această noapte, fără acordul Chișinăului, două posturi de control între satul Varniţa şi Severnîi din Bender, anunţă presa de peste Prut.
Între satul Varniţa, controlat de autorităţile de la Chişinău, şi microraionul Severnîi din oraşul Bender au fost instalate patru containere. La locul faptei au venit mai mulți locuitori ai satului Varnița, aceștia ajută la demontarea posturilor. Militarii transnistreni au refuzat să vorbească cu echipa Publika TV. Mai mult, aceștia au încercat să interzica echipei să filmeze.
Localnicii din Varnița se împotrivesc și au încercat să dezinstaleze containerele aduse de autoritățile separatiste. Asta a dus la încăierări între militarii transnistreni și localnici. Observatori militari moldoveni, ucraineni și ruși se deplasează de urgență la fața locului, informează jurnal.md.
Potrivit unui reprezentant al regiunii transnistrene, acțiunile din această noapte de la Varnița au fost coordonate cu o lună în urmă la Odessa. “Specificul ilegalității, precum contrabanda are loc pe timp de noapte”, astfel a explicat reprezentantul regiunii trensnistrene acțiunile lor nocturne.
Satul Varnița este controlat de autoritățile constituționale, aflându-se în vecinătatea imediată a orașului Bender. Administrativ localitatea este în raionul Anenii Noi. Potrivit așa zisei constituții a rmn localitatea este o suburbie a orașului Bender, aparținând administrației separatiste de la Tiraspol.
sursa; napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu