marți, 9 aprilie 2013

Ce date vor fi colectate din telefoanele utilizatorilor de Facebook Home

de Adrian Popa Publicat la: 08.04.2013 11:00 Ultima actualizare: 08.04.2013 12:42

Aplicaţia Facebook Home va fi disponibilă în magazinul virtual Google Play pe 12 aprilie. Mark Zuckerberg, directorul executiv al reţelei sociale, a anunţat că interfaţa va include reclame, însă nu de la început. Pentru a le furniza utilizatorilor publicitate relevantă, Facebook va strânge informaţii despre utilizarea Home.
Acesta lucru l-a determinat pe un executiv al firmei de marketing digital britanice iProspect, Angus Wood, să declare că se teme că utilizatorii vor primi reclame invazive. "Linia de demarcaţie dintre reclamele relevante pentru utilizatori şi reclamele supărătoare este foarte subţire", a spus Wood, citat de The Telegraph.
Facebook vrea să facă lumină în acest caz şi a anunţat ce date va colecta. Este vorba de informaţii despre utilizarea Facebook (Like-uri, comentarii, mesaje ş.a.), lista aplicaţiilor instalate în Facebook Home (nu a celor din telefon) şi informaţii despre notificările pe care aplicaţiile (cele din interfaţă) le trimit utilizatorilor.
Mark Zuckerberg a spus că aplicaţia nu va urmări ce caută utilizatorii pe internet de pe telefon, iar reclamele nu vor fi servite pe baza acestor informaţii.
sursa; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu