miercuri, 24 aprilie 2013

Cătălin Ivan: Nu poţi avea la stat salarii de 10.000 de euro; trebuie regândit tot sistemul de salarizare

de Liviu Dadacus Publicat la: 24.04.2013 11:57 Ultima actualizare: 24.04.2013 12:06
Mediafax Foto
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că trebuie regândit tot sistemul de salarizare din domeniul bugetar, el arătând că nu poţi avea la stat salarii de 10.000 de euro şi că decalajele sunt nejustificate.
"Trebuie regândit tot sistemul de salarizare din domeniul bugetar. După cum aţi văzut, premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor de resort să găsească soluţii pentru a reduce decalajele. E şi obligaţia noastră, în urma a ceea ce am spus în campanie, că decalejele trebuie reduse", a spus Ivan.
El a arătat că nu poţi avea la stat salarii de 10.000 de euro pentru unii angajaţi, în timp ce alţi angajaţi în acelaşi sistem muncesc pe 500 de euro sau pe mai puţin.
"Avem în vedere reducerea decalajelor. E important ca acest sistem să fie echitabil şi corect, să răspundă responsabilităţii pe care fiecare o are. Nu se justifică declaje atât de mari, indiferent ce face cel care lucrează la stat şi în ce funcţie ar fi", a mai spus Ivan.
Premierul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să rezolve, până la Sărbătorile de Paşte, problema accesului public la informaţii privind veniturile angajaţilor din administraţia publică, arătând că, deocamdată, doar patru ministere au îndeplinit în totalitate aceste cerinţe de transparenţă.
Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, în care sunt indicate remuneraţii ce ajung până la 4.693 lei şi 18.000 lei.
sursa; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu