joi, 28 martie 2013

Te așteptai la asta? Cum privește Traian Băsescu subiectul incompatibilității lui Daniel Morar

Daniel Morar, care a fost detaşat prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ, a fost numit şi judecător la Curtea Constituţională a României, iar preşedintele Traian Băsescu consideră că nu există incompatibilitate și a explicat de ce are această convingere.
„Ce vă pot spune este că eu nu am niciun amestec în interimatul dânsului de la Parchetul General, pentru că este o atribuţiune a CSM, a Secţiei de Procurori, care poate detaşa sau delega - nu ştiu, detaşa sau delega, în ce situaţie este dânsul -, dar nu văd o incompatibilitate, pentru că, în calitate de prim-adjunct, că aceasta este funcţia pe care este detaşat sau numit interimar domnul Morar, nu face legi. Acolo, ca procuror, doar aplici legi. A, dacă eşti ministru şi faci legi şi pe urmă te duci să le judeci constituţionalitatea la Curtea Constituţională este o problemă, că faci proiecte de legi, le trimiţi la Parlament, dar când eşti un executant al legilor nu văd incompatibilitatea", a spus Băsescu, la B1 Tv, citat de Agerpres.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni decretul de numire a lui Daniel Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de nouă ani, începând cu data de 9 iunie.
În aceeași zi, secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate de voturi, detaşarea începând cu data de 2 aprilie a lui Daniel Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PÎCCJ.
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, este de părere că procurorul general interimar al României, Daniel Morar, trebuie să își prezinte demisia din această funcţie, dar şi din cea de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) după numirea ca judecător al Curţii Constituţionale, pentru a evita o stare de incompatibilitate și din „respect" pentru rolul judecătorilor CCR.


Mai mult: Te așteptai la asta? Cum privește Traian Băsescu subiectul incompatibilității lui Daniel Morar - Ştiri interne | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu