duminică, 17 martie 2013

Noua Dreaptă a protestat la Arad împotriva separatismului maghiar (FOTO)


Noua Dreaptă a protestat la Arad împotriva separatismului maghiar (FOTO)
Militanţii Noii Drepte s-au strâns vineri dimineaţa, în ciuda vremii urâte, în Parcul Reconcilierii din pentru a protesta cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni împotriva şovinismului unguresc şi a tendinţelor separatiste. Cei prezenţi au dorit să aducă un omagiu şi celor 40.000 de români ucişi de revoluţionarii maghiari în timpul evenimentelor din 1848-49.
Manifestarea a început cu rostirea rugăciunii “Tatăl nostru” iar mai apoi au fost intonate cântece patriotice şi scandate lozinci identitare precum “Unitate naţională”, “Harghita, Covasna, pământ românesc”, “13 generali, 13 criminali”, “România Mare în vechile hotare” sau “Criminalii de război nu-i comemoraţi la noi”. Au fost afişate şi mai multe mesaje de genul “Politician jepcar, eşti român sau eşti maghiar, reprezinţi un locatar (temporar), niciodată proprietar! Puneţi pofta în sertar”, “Vreţi autonomie? Mult succes la astronomie” şi “Secuii nu sunt maghiari“, text scris în ungureşte.
Printre participanţii la acţiune s-a numărat şi avocatul Tudor Ionescu, liderul naţional al Noii Drepte. Mitingul a continuat cu “Marşul memorial Avram Iancu”, desfăşurat până în anii precedenţi la Cluj-Napoca.
Dreaptă va mai organiza şi sâmbătă, 16 martie 2013, cu începere de la ora 14.00, un marş de protest împotriva întregii clase politice şi a “ocupanţilor UE şi FMI”, acţiune care va avea loc de data aceasta în Timişoara. Demonstranţii se vor întâlni în faţa intrării în Parcul Copiilor “Ion Creangă”, din apropierea Consiliului Judeţean Timiş şi a Consulatului Republicii Moldova din Timişoara.
Sursa: FrontPress.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu