vineri, 29 martie 2013

"Nimic nu ne mai SALVEAZĂ de ceea ce urmează să vină". Profeţiile care aruncă la pământ cu tot ce ni s-a spus despre starea lumii

O.P. | 29 Mar 2013, 09:41
"Nimic nu ne mai SALVEAZĂ de ceea ce urmează să vină". Profeţiile care aruncă la pământ cu tot ce ni s-a spus despre starea lumii
Una după alta ţări cu prestigiu cad pradă crizei economice, iar salvarea lor din ghearele falimentului este din ce în ce mai anevoioasă. Milioane de oameni, care ieri o duceau bine, acum stau pe străzi pentru că nu mai au case sau locuri de muncă.

Ce s-a întâmplat în America, în anul 2008, este pe cale să se mai repete, spune analistul financiar Marc Faber care a făcut pentru Bloomberg o radiografie a situaţiei economice.

Deşi UE a fost zdruncinată din temelii de situaţia care s-a tot agravat în Cipru, undele falimentului s-au simţit şi peste Ocean: "Cu toate că am resimţit cu toţii o parte din dezastrul din Cipru în devalorizarea monedelor noastre, însă cu toate astea, aurul a reuşit să rămână, aparent, în picioare", a declarat Faber.

"Însă lucrurile vor lua o întorsătură nefavorabilă. Din moment ce scoţi bani pe bandă rulantă, doar pentru a acoperi, de ochii lumii, găurile din buget, dar aceşti bani nu ajung în mâna consumatorilor, asta va afecta cum nici nu ne imaginăm economia.

Tot ce pot să vă spun este că suntem făuritori de bule, peste bule, peste bule, care, la un moment dat - nu foarte îndepărtat - se vor sparge. Iar acest lucru va genera o criză sistemică. În acel moment nici măcar puterea aurului nu ne va mai folosi. Nimic nu ne va mai salva", a conchis Faber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu