sâmbătă, 9 martie 2013

Coreea de Nord susţine că noile sancţiuni ONU îi consolidează programul nuclear şi cel balistic

Coreea de Nord susţine că noile sancţiuni impuse de Naţiunile Unite îi consolidează programul nuclear şi programul de rachete balistice, sugerând că ar putea efectua noi teste nucleare.
Coreea de Nord susţine că noile sancţiuni ONU îi consolidează programul nuclear şi cel balistic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ministerul nord-coreean de Externe a anunţat într-un comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA că, în curând, Phenianul va demonstra modul în care "manipularea" americană exercitată în Consiliul de Securitate ONU "consolidează" statutul permanent de putere nucleară al Coreei de Nord.
"Noile sancţiuni ONU vor multiplica de o mie de ori capacităţile nucleare nord-coreene", continuă comunicatul.
Coreea de Nord a avertizat vineri că va renunţa la acordurile de neagresiune semnate cu Coreea de Sud, ameninţând că ar putea lansa un atac nuclear preventiv împotriva Statelor Unite, după o nouă serie de sancţiuni ONU.
Casa Albă a avertizat, vineri, că ameninţările proferate de Coreea de Nord sunt "contraproductive", după ce regimul de la Phenian a anunţat că va renunţa la acordurile de neagresiune cu Seulul şi a evocat posibilitatea unui atac nuclear preventiv împotriva Statelor Unite. "Ameninţările proferate de Coreea de Nord nu contribuie la îmbunătăţirea situaţiei", a declarat Josh Earnest, un purtător de cuvânt al Casei Albe, subliniind că Washingtonul a cerut Phenianului să aibă relaţii paşnice cu vecinii. "Am cerut constant Coreei de Nord să amelioreze relaţiile cu ţările vecine, inclusiv cu Coreea de Sud", a spus Earnest.
sursa; antena3.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu