joi, 28 martie 2013

Aşa arăta Pământul nostru, la 380.000 de ani de la Big Bang. Imaginea a fost publicată în urmă cu puţin timp, de NASA

O.P. | 22 Mar 2013, 07:43
Aşa arăta Pământul nostru, la 380.000 de ani de la Big Bang. Imaginea a fost publicată în urmă cu puţin timp, de NASA
Cum arăta Pământul după Big Bang? Cum era luminat? Această imagine, publicată recent de astronomii de la NASA face lumină în această problemă şi le spune oamenilor de ştiinţă, cu mai multă precizie, despre cum a evoluat Universul.

În imagine se pot vedea undele şi radiaţiile, dar şi cum a fost propagată lumina pe Terra, "imediat" după Big Bang. Mai mult, oamenii de ştiinţă au reuşit să realizeze o hartă a temperaturilor, şi variaţiilor termice care au avut loc pe Pământ, după Big Bang.



"Este o mare realizare. Acum putem pune cap la cap foarte multe fenomene pe care nu le înţelegeam înainte şi ne putem da seama de impactul pe care l-a avut marea explozie",  a declarat Charles Lawrence, coordonatorul proiectului Planck de la NASA.

Această imagine, cu lumina propagată pe Terra arată cum era Pământul la 380.000 de ani de la Big Bang, adică atunci când era încă un "bebeluş", deoarece, potrivit ultimelor date vehiculate de oamenii de ştiinţă, Pământul ar avea o vârstă de 4 MILIARDE de ani, iar Universul 13,8 miliarde.






vezi galeria foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu