miercuri, 5 decembrie 2012

Misterul insulei-fantomă din Oceanul Pacific a fost dezlegat. Cum explică experţii prezenţa pe hărţi a "insulei care nu există"

O.P. | 04 Dec 2012, 06:39
Misterul insulei-fantomă din Oceanul Pacific a fost dezlegat. Cum explică experţii prezenţa pe hărţi a "insulei care nu există"
Cercetătorii australieni care au plecat luna trecută în expediţie pentru a căută insula Sandy din Oceanul Pacific au fost constenaţi să afle că, deşi insula era trecută pe mai multe hărţi, ea nu exista în realitate.

Un cercetător neo-zeelandez pretinde că a rezolvat misterul "insulei-fantomă" şi susţine că greşeala s-a făcut în 1876, atunci când insula a apărut în însemnările echipajului de la bordul balenierei Velocity.

Shaun Higgins spune că eroarea aparţine echipajului balenierei "Velocity”, care a înregistrat în anul 1876 această insulă, la jumătatea distanţei dintre Australia şi teritoriul francez Noua Caledonie, scrie The Telegraph.

Se pare că cei de la bordul navei Velocity au scris în jurnalul de bord despre existenţa unor stânci mari şi a unor insule de nisip, iar apoi, au marcat existenţa acestora pe hartă.

Fără a mai fi verificată, această informaţie a fost preluată şi recopiată pe alte hărţi.




sursa; antena 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu