miercuri, 15 august 2012

O groapă de 121 de metri adâncime a “înghiţit” o pădure din Louisiana. Oamenii au fost EVACUAŢI şi se tem de o EXPLOZIE

Postat la: 14.08.2012 19:26 Ultima actualizare: 14.08.2012 19:26
O groapă de 121 de metri adâncime, formată în Louisiana (SUA), a „înghiţit” toţi copacii din zonă şi a determinat evacuarea a 150 de familii, de frica radiaţiilor şi a exploziilor, scrie Yahoo.
Groapa de 37 de metri pătraţi se află în Assumtion Parish, în mijlocul unei păduri de chiparoşi. Autorităţile nu sunt încă sigure ce a cauzat alunecarea de teren, dar cred că „de vină” s-ar putea să fie o grotă de sare din apropiere.
După ce a fost exploatată timp de 30 de ani, grota de sare a fost astupată în 2011, iar oficialii cred că integritatea acesteia ar fi fost compromisă. Autorităţile au declarat că vor începe săpăturile pentru a investiga această pistă.
Yahoo scrie că în zonă au avut loc şi exploatări de petrol şi gaze naturale, motiv pentru care ar putea exista şi un nivel scăzut de materiale radioactivitate.
Groapa s-a format pe 3 august, iar surparea de pământ a făcut ca o conductă de gaze naturale de 91 de cm diamtru să se curbeze. Autostrada 70, care trece prin zonă, a fost închisă, iar populaţia a început să fie evacuată. Unii americani preferă să rămână în casele lor, însă autorităţile spun că vor trece la evacuarea forţată dacă pericolul o va cere.
Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu