miercuri, 1 august 2012





Nu l-au sprijinit gratis – L. Tokes: O Românie prezidata de Traian Băsescu trebuie sa asculte revendicarile maghiarilor privind autonomia teritorială


Nu l-au sprijinit gratis – L. Tokes: O Românie prezidata de Traian Băsescu trebuie sa asculte revendicarile maghiarilor privind autonomia teritorială
Laszlo Tokes a declarat ca nu se asteapta la un "folos concret politic" ca urmare a sprijinului acordat presedintelui suspendat, dar "o Romanie prezidata de Traian Basescu trebuie sa de ascultare revendicarilor comunitatii maghiare si sa aprecieze contributia ei la apararea valorilor democratice".

Tokes si-a exprimat speranta ca dupa referendum se va ajunge la "un deznodamant fericit" pentru autonomia teritorială a Ținutului secuiesc.

"Dupa validarea rezultatelor referendumului urmeaza o perioada foarte grea din punct de vedere politic, pentru ca in acest moment se duce un razboi politic civil in Romania. Speram sa nu pierdem acest razboi, ci sa ajungem la un deznodamant fericit", a spus Laszlo Tokes luni, intr-o conferinta de presa la Oradea.

Intrebat de presa daca presedintele suspendat Traian Basescu ii este dator comunitatii maghiare, Tokes a afirmat ca maghiarii nu sunt oportunisti.

"Nu suntem oportunisti, nu dorim un folos imediat. Noi suntem de partea democratiei crestin-democrate din Europa si pe aceste principii ne-am pozitionat de partea lui Traian Basescu.

Nu ma astept la niciun folos politic concret, insa o Romanie prezidata de Traian Basescu trebuie sa dea ascultare revendicarilor comunitatii maghiare si sa aprecieze contributia noastra la apararea valorilor democratice din 1989 incoace. Sper ca vom reusi sa rapunem restauratia postcomunista, asa cum am rapus dictatura comunista in urma cu doua decenii", a mai declarat europarlamentarul Laszlo Tokes, care susține autonomia Ținutului Secuiesc.

NapocaNews
sursa; napocanews.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu