luni, 6 august 2012

Comunismul la 23 de ani după revoluție

Comunismul la 23 de ani după revoluție


Comunismul la 23 de ani după revoluție
Știați că Viaceslav Molotov, prim-ministru al URSS și unul din semnatarii odiosului pact Molotov- Ribbentrop este cetățean de onoare al Clujului? În același oraș, în cimitirul eroilor, întâlnim tancul sovietic, un peisaj care ne aduce aminte mai degrabă de Transnistria decât de România. Asta la aproape 23 de ani de la revoluție. O revoluție care din păcate a fost doar anti-Ceaușescu, nu și anticomunistă. Idealurile celor ce au murit pentru a vedea o Românie liberă de comunism au fost îngropate sub loviturile minerilor, aduși în București de Ion Ilici Iliescu și de FSN, în 1990.


La mai bine de două decenii de la acele evenimente, foștii membrii ai PCR și ai FSN se bat între ei pentru conducerea României. Unii, de dragul unui circ ieftin, au și condamnat comunismul și au încercat să dea o lege a lustrației. Una formulată în batjocură și mult prea târziu, care nici nu a trecut de Curtea Constituțională. Astăzi funcțiile importante din stat sunt ocupate tot de comuniști, sau de copiii, nepoții și învățăceii lor. Securiști care au torturat și ucis oameni cu mâna lor trăiesc acum liniștiți cu pensii mari. Comunismul nu doar că este tolerat în România, dar el prosperă.

În multe magazine sunt scoase la vânzare tricouri sau alte produse cu chipul criminalului Che Guevara (transformat de Hollywood în mare luptător pentru libertate) sau cu diferite simboluri comuniste. O bluză pe care scrie CCCP (URSS) cu secera și ciocanul pe ea, este considerată la modă, iar copiii de 14 ani care poartă așa ceva nu au idee câți oameni au murit sub acel simbol. Pentru că în școală nu se studiază decât foarte puțin crimele comunismului și oficial acestea nu sunt condamnate, decât în declarațiile fără valoare a lui Tismăneanu (Tismineţchi) a cărui părinți au venit pe tancurile sovietice în România. Iar la un moment dat, un partid de buzunar chiar și-a schimbat numele în Partidul Comunist Român pentru a fi pe placul nostalgicilor.

Poate unora lucrurile acestea li se par normale. Dar să facem un exercițiu de imaginație. Imaginați-vă că Goebbels ar fi cetățean de onoare al Tel Avivului, că tinerii evrei ar purta tricouri cu stema Germaniei naziste sau cu fața lui Hitler, sau că cimitirele din Israel ar avea monumente naziste. Ar fi total anormal, nu? Păi la fel mi se pare și mie felul cum este tratat comunismul la ora actuală în România. În alte state fost comuniste precum Polonia sau țările baltice, foștii comuniști nu mai au ce căuta în politică iar simbolurile și doctrinele comuniste sunt interzise prin lege. Până și Republica Moldova (fost stat sovietic) a condamnat comunismul, chiar dacă printr-o lege incompletă. Însă tot mai mult decât ce s-a făcut în România.

În prezent PDL (urmașul direct al FSN) și USL (formată din PSD, un alt partid desprins din FSN și PNL, care are destui foști comuniști printre membrii) se bat pentru putere aruncând politica și economia României într-un haos. Băsescu, fost membru al nomenclaturii comuniste și Ponta, un fan a lui Che Guevara și discipol a lui Iliescu, sunt cei între care românii trebuie să aleagă. Alte partide precum PNL, UDMR, UNPR, PC, PP-DD, PRM, etc nu au interzis foștilor comuniști și securiști să adere în rândul membrilor acestora. Pot să spună unii că e democratic să acceptăm și comunismul. Dar cine spune o vorbă bună despre Ion Antonescu face ceva ilegal, în timp ce cine îl laudă pe Stalin își exercită un drept. Democrație, nu? Din păcate, comunismul nu a murit în România, el doar s-a transformat, s-a ascuns sub masca democrației. Într-o zi tinerii români vor înțelege cine sunt cu adevărat politicienii ce ne conduc și ce mentalitate au aceștia.

Codrin Goia, Schimbarea.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu