luni, 23 iulie 2012

Imaginea care redefineşte emoţia: ce face o femelă delfin cu puiul ei mort. FOTO

Postat la: 18.07.2012 14:50 Ultima actualizare: 18.07.2012 14:51
Daily Mail publică două fotografii emoţionante, cu o femelă delfin care îşi cară puiul mort în larg. Imaginile au fost realizate de turiştii din Guangxi Zhuang (China).
Daily Mail scrie că acest ritual al delfinilor era cunoscut, dar nu fusese niciodată fotografiat. În imagini, se poate observa cum femela îşi ridică puiul de mai multe ori la suprafaţa apei, ca şi când l-ar ajuta să respire.
În fotografie, se vede cum burta puiul de delfin a fost sfârtecată, cel mai probabil de una dintre bărcile care - ironia sorţii - duce turişti să vadă cum trăiesc aceste mamifere acvatice.
Daily Mail scrie că delfinii suferă teribil când îşi pierd puii şi stau alături de cadavrele acestora zile întregi. Deşi cercetătorii sunt reticenţi să atribuie animalelor sentimente specifice oamenilor, comportamentul surprins în imagini pare să confirme faptul că delfinii înţeleg moartea, notează sursa.
În trecut, delfinii au fost observaţi având grijă de exemplarele rănite sau aflate pe moarte, iar specialiştii spun că aceste mamifere acvatice acceptă cu greu moartea unuia de-ai lor.
Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine
sursa; mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu