vineri, 27 iulie 2012

După ce a fost DEMIS, omul care a semnat contractul cu Bechtel este în continuare angajat la AUTOSTRĂZI

 După ce a fost DEMIS, omul care a semnat contractul cu Bechtel este în continuare angajat la AUTOSTRĂZI
După ce a fost DEMIS, omul care a semnat contractul cu Bechtel este în continuare angajat la AUTOSTRĂZI
Fostul director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naţionale Mihail Bașulescu a rămas în continuare angajat la companie după ce a fost demis din funcţia de director general al CNADNR, pe care a ocupat-o pentru puţin timp în luna iunie, fiind demis la puţin timp după apariţia unui scandal mediatic la adresa sa.
Informaţia că Bașulescu este în continuare angajat la Compania de Autostrăzi a fost confirmată pentru Capital de către CNADNR. Astfel, Bașulescu ocupă la CNADNR o funcţie "executivă".

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a decis să îl schimbe din funcţie pe directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri, Mihail Bașulescu, după ce EVZ a relatat că Bașulescu ar fi semnat un act adiţional în favoarea companiei Romstrade, de la care tocmai plecase pentru a fi pus în funcţia supremă de la Compania de Autostrăzi.
Act adiţional la reabilitarea DN 67 C

Romstrade, firma omului de afaceri Nelu Iordache, a semnat cu CNADNR un act adiţional la contractul de lucrări privind modernizarea DN67 C Bengești-Sebeș, în valoare de 110.254.529 de lei. Potrivit contractului, care stă la baza acestui act adiţional încheiat în 2008, societatea va încasa aproape 305 milioane de euro.

Întrebat de ce a fost nevoie de acest act adiţional și cum comentează faptul că a fost director la Romstrade, Bașulescu a spus că nu știe de contract.

Ulterior, a adăugat: "Nu am semnat nimic. Dacă a semnat așa ceva, a semnat Compania de Autostrăzi". Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, care se afla lângă director, l-a întrebat: "Ce este cu ăsta?". Bașulescu l-a luat pe "nu" în braţe și a răspuns: "Nu știu nimic". Actul adiţional este publicat pe site-ul CNADNR-ului.

Surse din cadrul Ministerului Transporturilor au precizat, pentru EVZ, că firma Romstrade are probleme și cu lucrarea "Proiectare și execuţie Autostrada Nădlac-Arad", societatea fiind în mare întârziere.

Nelu Iordache a vorbit pe tema aceasta cu noul director al CNADNR, punându-se în discuţie semnarea unor acte adiţionale care să-i permită să întârzie lucrarea.

Omul care a semnat contractul cu Bechtel

Bașulescu a mai ocupat funcţia de director al CNADNR, fiind în această poziţie inclusiv în anul 2004 când s-a semnat contractul cu americanii de la Bechtel pentru autostrada Transilvania.

Autor: Capital
Sursa: www.capital.ro  Vineri, 27 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu