luni, 25 iunie 2012

LUMEA, PRIN OCHII LUI DUMNEZEU. Imaginile pe care în sfârşit poţi să le vezi şi tu | VIDEO

Oare ce vede Dumnezeu atunci când se uită în jos, spre Pământ? Sau, dacă el este prezent pretutindeni, mereu, cum arată lumea prin ochii lui? Probabil nu o să ştim vreodată răspunsul exact la aceste întrebări, dar putem să ne ridicăm spre ceruri şi să privim de acolo Creaţia.
Nu este chiar Dumnezeu, dar un simbol al creştinismului tot e. Fiul Său, Iisus şi statuia impresionantă dn Rio de Janeiro. Situată pe vârful muntelui Corcovado, statuia, realizată de  sculptorul francez Paul Landowski, are o înălţime de 38 de metri, putând fi observată din toate părţile oraşului.
Din vârful ei se vede întreg oraşul. Lumea, forfota, natura, se îmbină şi se pierd undeva în văzduh. De acolo de sus, din vârful statuii lui Iisus, poţi spune că vrezi lucrurile altfel, de la "înălţimea" lui Dumnezeu şi, oarecum, prin ochii săi.
Chiar dacă în realitate lucrurile nu stau aşa, având în vedere frumuseţea locului şi simbolul semeţei construcţii poţi spune că trebuie să existe puţină "dumnezeire" în senzaţia pe care o ai atunci când priveşti din vârful statuii lui Iisus din Rio de Janeiro. Şi apoi, începi să visezi şi lumea şi tot ce există în ea ţi se pare un joc la buricele degetelor tale...

Mai mult: LUMEA, PRIN OCHII LUI DUMNEZEU. Imaginile pe care în sfârşit poţi să le vezi şi tu | VIDEO - Magazin | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu